Τα γιορτινά της έχει φορέσει η Ιερά Μονή του Γηροκομείου της Πάτρας, με τους ιερείς και τους μοναχούς να ετοιμάζονται να υποδεχθούν εκατοντάδες πιστούς που από το απόγευμα του Σαββάτου θα ξεκινήσουν να συρρέουν προς τα εκεί.

Οι πιστοί, όπως κάθε χρόνο, θα ανέβουν και φέτος στο Γηροκομειό για να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μονής που κορυφώνονται αυτό το τριήμερο, αλλά και για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γηροκομίτισσας.

Ήδη για την διευκόλυνση των πιστών το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας θα προχωρήσει σε έκτακτα δρομολόγια από το απόγευμα του Σαββάτου, κάθε ένα μισάωρο, ενώ από την Κυριακή, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου τα περισσότερα λεωφορεία, αντί για την Εγλυκάδα θα πηγαίνουν στου Διάκου.

Η Ιερά Μονή του Γηροκομείου είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους πιστούς, ανοίγοντας τις πύλες της, σε έναν ιστορικό χώρο που έχει ιδιαίτερη σημασία για την ιστορία της Μητρόπολης Πατρών και του θρησκευτικού συναισθήματος των Πατρινών Ορθοδόξων Χριστιανών.

Η Ιερά Μονή Παναγίας της Γηροκομίτισσας βρίσκεται στο Γηροκομειό σε μία περιοχή που έχει θέα όλη την Πάτρα, ενώ οι μοναχοί που διαμένουν εκεί, έχουν φροντίσει και έχουν διακοσμήσει τους περιβάλλοντες χώρους, με δέντρα, λουλούδια και πράσινο.

Είναι ένας χώρος αγαλλίασης, ηρεμίας και κατάνυξης, ένας χώρος που αυτές τις μέρες πανηγυρίζει και θα είναι γεμάτος από κόσμο.

Στον ναό υπάρχει και η αξιόλογης τέχνης εικόνα της Παναγίας, που φέρει την επιγραφή "Μήτηρ Θεού, η Αληθινή", η μόνη διασωζόμενη εικόνα με την ονομασία αυτή, η οποία είναι έργο του 14ου αιώνα.

Να σημειωθεί ότι σε όλες τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που θα γίνουν το παρών θα δώσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος.


Εικόνες από τον περιβάλλοντα χώρο της μονής