Γεμάτοι με εμπειρίες, γνωριμίες και βραβεία επέστρεψαν οι πατρινοί που ταξίδεψαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μαυροβούνιο, προκειμένου να συμμετάσχουν στο καλοκαιρινό Καρναβάλι του Κότορ. Ο λόγος για το «Πλήρωμα 94» και την 50μελή αντιπροσωπεία του, που –συνεχίζοντας μία παράδοση χρόνων, με ταξίδια καρναβαλικού ενδιαφέροντος, εντός και εκτός Ελλάδος- έφτασε ως τη γραφική πόλη των Δαλματικών ακτών και συμμετείχε στις παρελάσεις και τις άλλες καρναβαλικές εκδηλώσεις του δημοφιλούς Καρναβαλιού των Βαλκανίων.

Η πατρινή καρναβαλική ομάδα συμμετείχε με θερινές στολές που ετοιμάστηκαν ειδικά για την περίσταση υπό τον τίτλο Ball Masque, παρέλασε με συνοδεία μπάλες ποδοσφαίρου όλων των μεγεθών και παρουσίασε στους επισήμους μία χορογραφία, ειδικά προετοιμασμένη για το Καρναβάλι του Κότορ και την εκεί παρέλαση.

Η ελληνική παρουσία κέρδισε τις εντυπώσεις, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, πολυφωτογραφήθηκε από το πολυάριθμο πλήθος, εντυπωσίασε τους διοργανωτές και απέσπασε ειδικό βραβείο.

Ανάμεσα σε έντεκα ξένες αποστολές, η πατρινή αντιπροσωπεία βραβεύτηκε ως η νέο-εμφανιζόμενη ομάδα στο Καρναβάλι του Κότορ και της δόθηκε βήμα, προκριμένου να παρουσιάσει δύο ακόμα χορευτικά δρώμενα, κατά την εκδήλωση υποδοχής και βράβευσης των διεθνών καρναβαλικών γκρουπ.


Μετά την παρέλαση, εξάλλου, ο Πρόερδος του Καρναβαλιού του Κότορ και αντιπροσωπεία της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καρναβαλικών Πόλεων (F.E.C.C.) προσκάλεσαν επίσημα το «Πλήρωμα 94» να συμμετάσχει ξανά στις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού του Κότορ τον επόμενο Αύγουστο.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής εμπλούτισαν το ταξίδι τους με ξεναγήσεις και βόλτες στην παλιά πόλη του Κότορ, με παιχνίδι πλοήγησης καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, με καρναβαλικές εξόδους στα νυχτερινά μαγαζιά της περιοχής, με μία επίσκεψη στη γειτονική Budva και με συναναστροφές, γνωριμίες και ανταλλαγές καρναβαλικών εμπειριών με τις υπόλοιπες ξένες αποστολές που βρέθηκαν στο Κότορ για το Καρναβάλι.

Στη μεγάλη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου συμμετείχαν ομάδες από τη Βολιβία, την Ιταλία, την Κροατία, τα Σκόπια, τη Σερβία και από άλλες περιοχές του Μαυροβουνίου.Κατά την επίσκεψη του στη Budva, το «Πλήρωμα 94» συναντήθηκε με τον διεθνή Γιουγκοσλάβο τερματοφύλακα Πέροβιτς, ο οποίος αγωνιζόταν με τα χρώματα της Παναχαϊκής την περίοδο 1976-1979.

Οι Πατρινοί συζήτησαν μαζί του σχετικά με εκείνο το πέρασμά του από την Παναχαϊκή και τον άκουσαν να αναπολεί τα χρόνια παραμονής του στην πόλη, ενώ εκείνος είχε την ευκαιρία να μάθει νέα σχετικά με την Πάτρα, την ομάδα του και τους παλιούς συμπαίκτες και φίλους που απέκτησε στην Πάτρα.

Το «Πλήρωμα 94» ευχαριστεί όλους όσοι συνέδραμαν στη διοργάνωση ενός ακόμα επιτυχημένου ταξιδιού.

Μεταξύ άλλων εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο Επιμελητήριο Αχαΐας και τη Διοίκηση του Ν.Ο.Π., για τα δώρα που έστειλαν στους τοπικούς φορείς του Κότορ, το τυπογραφείο «Κατριβέση» για τις εκτυπωτικές του υπηρεσίες και τον Νίκο Λαμπράκη για τις υπέροχες χορογραφίες που χορογράφησε και δίδαξε στα μέλη της πατρινής αντιπροσωπείας.