Απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα για τη μη μετάδοση της προκριματικής φάσης του αγώνα των 25μ. πιστόλι της Άννας Κορακάκη που κατέληξε με την κατάκτηση από την Ελληνίδα σκοπεύτρια του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο δίνει η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της.

Όπως υποστηρίζει δεν υπήρξε τηλεοπτική παραγωγή της συγκεκριμένης φάσης του αγωνίσματος από τον OBS (Olympic Broadcasting Services) με τον οποίο έχει υπογράψει σύμβαση το κρατικό κανάλι.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ έχει ως εξής:

Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και αναρτήσεις ιστοσελίδων περί της κάλυψης του αθλήματος της σκοποβολής από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα κάτωθι:

1. Η ΕΡΤ έχει αγοράσει τα κανάλια MDS (Multi-channel Distribution Service) από τον OBS (Olympic Broadcasting Services) με το πρόγραμμα των περισσότερων αγωνισμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων Ρίο 2016, το οποίο και μεταδίδεται από τα κανάλια της ΕΡΤ στο πλαίσιο του ειδικά διαμορφωμένου προγράμματός της.

2. Σε περίπτωση που απαιτηθεί η κάλυψη προσπάθειας Έλληνα αθλητή, η οποία δεν περιλαμβάνεται στο προαναφερόμενο πακέτο, η ΕΡΤ αγοράζει επιπλέον κύκλωμα, όπως συνέβη και στην περίπτωση του αγώνα Ελλάδας – Ιαπωνίας στο Πόλο Ανδρών.

3. Όσον αφορά στην κάλυψη των προκριματικών της σκοποβολής, δεν υπήρξε τηλεοπτική παραγωγή από τον OBS και ως εκ τούτου είναι αυτονόητο ότι δεν ήταν δυνατή η μετάδοσή τους από την ΕΡΤ. Το γεγονός ότι κάποιες προσπάθειες προκριματικών Ελλήνων αθλητών δεν θα ήταν εφικτό να μεταδοθούν για τον προαναφερόμενο λόγο, είχε διευκρινιστεί εξάλλου και στην παρουσίαση του προγράμματος μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων από την ΕΡΤ σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο.

Οι Έλληνες φίλαθλοι βλέπουν Ολυμπιακούς Αγώνες στην ΕΡΤ, απολαμβάνουν το αθλητικό υπερθέαμα, καμαρώνουν τους Έλληνες αθλητές και χαρίζουν στη δημόσια τηλεόραση υψηλές τηλεθεάσεις, αναγνωρίζοντας τον κόπο των εργαζομένων της.