Μπορεί οι τζιχαντιστές να εξαπολύουν επιθέσεις κατά της Δύσης και να προαναγγέλλουν νέα «χτυπήματα», όμως, ένας Νορβηγός κωμικός αποφάσισε να απαντήσει στο Ισλαμικό Κράτος με κωμική διάθεση, σε μία προσπάθεια να εξευτελίσει τον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Με αφορμή το μακελειό στο γκέι κλαμπ του Ορλάντο από τον Ομάρ Ματίν, ο οποίος εκτέλεσε 49 ανθρώπους, ο Νορβηγός Τέργε Σπόρσεμ δημιούργησε ένα χιουμοριστικό βίντεο με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον… επικεφαλής των τζιχαντιστών να συνθέτουν ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων που δεν διστάζουν να εκδηλώσουν τον έρωτά τους δημόσια.

Ο Σπόρσεμ, λοιπόν, εμφανίζεται στο βίντεο με τον μαυροφορεμένο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος καταγράφεται να τρίβει τρυφερά την μακριά γενειάδα του στο «γυμνό» κεφάλι του αγαπημένου του, αλλά και να απολαμβάνουν το πικνίκ τους στην εξοχή, υπό τους ήχους μίας χαρωπής μελωδίας.

«Κοίτα με είμαι έτοιμος, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, είμαι ο μπαμπάκας σου Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, θα σε κάνω πολύ πολύ ευτυχισμένο», τραγουδάει ο Σπόρσεμ στο τραγούδι «Ο Μπαγκντάντι μου». 

Σύμφωνα με τον Σπόρσεμ, ο οποίος παραχώρησε δηλώσεις στην εφημερίδα Verdens Gang, στόχος του βίντεο ήταν να χλευάσει την ιδεολογία της τρομοκρατικής οργάνωσης, τη στιγμή που παρά τις εκτελέσεις ομοφυλοφίλων από τζιχαντιστές, πολλοί είναι όσοι υποστηρίζουν ότι ο Ματίν που αιματοκύλησε το γκέι κλαμπ ήταν στην πραγματικότητα γκέι. 

«Αντέδρασα πολύ έντονα στην επίθεση του Ορλάντο και ως κωμικός ένιωσα ότι ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσω ήταν με χιούμορ. Ζούμε σε έναν κόσμο που η ριζοσπαστικοποίηση και ο φονταμενταλισμός αποτελούν προβλήματα που αυξάνονται διαρκώς. Πιστεύω ότι το χιούμορ είναι σημαντικό γιατί βοηθά να εκτονώνεται ο φόβος. Είναι διασκεδαστικό», δήλωσε ο κωμικός, το βίντεο του οποίου μέσα σε μόλις δύο ημέρες έχει ξεπεράσει τις 4.500 θεάσεις στο YouTube.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Νορβηγό υπάρχει... μουσικότητα στο όνομα του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.