Τo SeaNema Open Air Film Festival επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, από τις 8 έως και τις 11 Αυγούστου 2016, μετατρέποντας ειδυλλιακές παραλίες και άλλα παραθαλάσσια σημεία της Κεφαλονιάς σε μαγευτικές υπαίθριες κινηματογραφικές αίθουσες, που θα φιλοξενήσουν διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διακεκριμένες προσωπικότητες όσο και νέες φωνές του κινηματογράφου και άλλων τεχνών θα παρευρίσκονται στο νησί και μέσα από τις ποικίλες δράσεις του Φεστιβάλ θα μεταμορφώσουν την Κεφαλονιά στον πιο δροσιστικό πολιτιστικό προορισμό του καλοκαιριού.

Φέτος, το SeaNema Open Air Film Festival εγκαινιάζει Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ταινιών Μικρού Μήκους, θέλοντας να υποστηρίξει έμπρακτα και να δώσει βήμα στους νέους Έλληνες κινηματογραφιστές.

Η λίστα με τις ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν στο πλαίσιο του 2ου SeaNema Open Air Film Festival είναι οι εξής:

Χωρίς Γάλα του Θοδωρή Βουρνά
Αλ του Αλέξη Κουάντα
4 Μαρτίου του Δημήτρη Νάκου
Pacino's Way του Χάρη Παντελιδάκη
Simon Says του Νίκου Τσεμπερόπουλου
Woman του Κωσταντίνου Χαλιάσα
Dream Toy του Χρήστου Χουλιάρα
Joanna του Παναγιώτη Φαφούτη

Υπενθυμίζουμε ότι οι παραπάνω ταινίες θα διαγωνιστούν για το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής με έπαθλο €1000, καθώς και για το Βραβείο Κοινού, το οποίο προσφέρει το DCPmastering για την επόμενη ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη, ευγενική χορηγία της εταιρίας Authorwave.

Η φετινή κριτική επιτροπή του 1ου Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος του SeaNema Open Air Film Festival αποτελείται από τους:

Πέννυ Παναγιωτοπούλου (σκηνοθέτης)
Μάκης Παπαδημητρίου (ηθοποιός)
Νεριτάν Ζιντζιρία (σκηνοθέτης)

Περισσότερες πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα του 2ο SeaNema Open Air Film Festival θα ακολουθήσουν σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι!