Καλοκαίρι δεν είναι μόνο θάλασσα και παραλία. Καλοκαίρι είναι συνάμα βουνό, δάσος και ποτάμια, εκεί όπου ανάμεσα στη φύση μπορεί να συναντήσεις την μαγεία του κόσμου.

Βρεθήκαμε λοιπόν σε ένα Παράδεισο. Έτσι λέγεται το μέρος από όπου περνάει ένα μικρό ποταμάκι κοντά στο ακατοίκητο χωριό Μίχα, εκεί κοντά λίγα πριν φτάσει κανείς στην Βλασία, στις πλαγιές του Ερυμάνθου.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα γραφική διαδρομή μέσα στο δάσος, όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει την φύση σε όλο της το μεγαλείο, ανάμεσα στα θεόρατα δέντρα, στα μικρά ζώα που ζουν εκεί και στη περηφάνια του βουνού.

Ένας Παράδεισος γεμάτος από ζωή, σε μία περιοχή ανάμεσα στα χωριά Μίχα και Τσαπουρνιά που τον χειμώνα είναι συνήθως αδιάβατη από το χιόνι και που ακόμα και τώρα το καλοκαίρι με δυσκολία συναντάει κανείς εκεί άνθρωπο.


Όλη η ομορφιά ξεκινάει από μία πηγή. Η πηγή είναι που μοιράζει ζωή στην γύρω πλάση, στα βατράχια, στις πεταλούδες, στις κάμπιες και ότι άλλο μπορεί κανείς να συναντήσει εκεί.

Σε ένα τέτοιο μέρος, πίστευαν οι αρχαίοι ότι ζούσε ο μικρός θεός του Έρωτα, στην παρθένα φύση, πηδώντας από δέντρο σε δέντρο του δάσους, πειράζοντας τις νύφες που λούζονταν στην πηγή και καλώντας τα ξωτικά να μπουν στον τρελό χορό του.

Γιατί ακόμα και τώρα, σε μία εποχή σύγχρονη και περίπλοκη, η μαγεία της φύσης είναι από μόνη της ένας έρως, που ανάβει την φλόγα της ζωής…

(Οι φωτογραφίες είναι του Πάνου Ζησιμόπουλου για το patrasevents.gr).