Από την Ακράτα ως το Ρίο θα συναντήσετε μερικές από τις καλύτερες βοτσαλωτές παραλίες της Πελοποννήσου, ιδανικές για οικογενειακές εξορμήσεις.

Γραφικοί οικισμοί, ψαροταβέρνες και καφετέριες πλαισιώνουν τους μικρούς κολπίσκους που δεν απέχουν πάνω από 5 χλμ ο ένας από τον άλλο.


Η παραλιακή Ακράτα και η γειτονική της Αιγείρα (στα σύνορα με την Κορινθία), όπως αναφέρει στο άρθρο του το travelstyle, είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί. Τέσσερα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ακράτας βρίσκεται η Μονή Αγίας Τριάδας, της μεταβυζαντινής περιόδου (1715), όπου φυλάσσονται παλιά εκκλησιαστικά βιβλία και κειμήλια (ανάμεσά τους ένα χειρόγραφο ευαγγέλιο του 1672), ενώ τα κελιά της είναι χτισμένα πάνω σε αρχαία ερείπια.


Όσο για το Διακοφτό, που αποτελεί τον σταθμό απ' όπου ξεκινά το ταξίδι του ο αιωνόβιος οδοντωτός σιδηρόδρομος, που διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, αποτελεί επίσης αγαπημένο καταφύγιο των εκδρομέων. Το 1896 ο Μουντζούρης ήταν το πρώτο τρενάκι που έκανε τη μαγευτική διαδρομή των 23 χλμ. και σήμερα κοσμεί το σταθμό του χωριού.

Δύο συμπαθητικοί οικισμοί που μπορείτε να κάνετε στάση για ψαροφαγία δίπλα στο κύμα είναι ο Eλαιώνας και η Ροδιά.


Φτέρη - Πλατανιώτισσα

Από το Αίγιο μέχρι τη Φτέρη, η διαδρομή μέσα από κουκλίστικα ορεινά χωριουδάκια είναι κάτι παραπάνω από απολαυστική. Το Πυργάκι, η Φτέρη, με τρεχούμενα νερά και ''πιάτο'' τον Κορινθιακό, και η Πλατανιώτισσα με το εκκλησάκι της Παναγίας φωλιασμένο στον κορμό ενός τεράστιου πλατάνου συγκαταλλέγονται στις must do στάσεις.


Μονή Ταξιαρχών

Χτίστηκε το 1415 από τον Όσιο Λεόντιο, ο οποίος ασκήτεψε στο μικρό μοναστήρι που σώζεται μέχρι σήμερα πάνω στον απότομο βράχο του Κλωκού, σε υψόμετρο 500 μ. Η σημερινή της μορφή χρονολογείται από τα τέλη 18ου αιώνα. Οι μοναχοί θα σας φιλέψουν το γλυκό ροδοζάχαρη, που παρασκευάζεται στο μοναστήρι.


Παραλίες

Πρώτη στάση η παραλία του Πλατάνου, με ψιλό βοτσαλάκι και αμμώδη βυθό. Η παραλία έχει το δικό της πάρκινγκ και είναι μερικώς οργανωμένη με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες του Beach Bar Coral να προσφέρουν άνεση για να ευχαριστηθούν την εξόρμησή τους όσοι προλάβουν να πιάσουν θέση.


Η παραλία της Τράπεζας -ή Πούντα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, που την τιμούν δεόντως- μαγεύει με τα λευκά της βότσαλα που βρέχονται από τα νερά του Κορινθιακού.


Η Ροδοδάφνη, τα Σελιανίτικα και ο Λόγγος είναι οι πιο κοντινές παραλίες δυτικά του Αιγίου. Πρόκειται για μικρούς κολπίσκους, με ψιλό βότσαλο, που το καλοκαίρι βουλιάζουν οικογένειες και μεγάλες παρέες.


Ο καταπράσινος Λόγγος έχει μόνιμους παραθεριστές, που διατηρούν εξοχικές κατοικίες. Στην πέτρινη πλατεία του χωριού, με την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας κάτω από τη σκιά των δροσερών πλατάνων, παρέα με τους ντόπιους.


Πλησιάζοντας την Πάτρα, μπορείτε να κάνετε στάση για βουτιά στην κομψή παραλία της Κάτω Ροδινής και το γραφικό ψαροχώρι Ψαθόπυργος, που απέχει 10 περίπου χλμ. από το Ρίο.