Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Σήμερα, Τετάρτη 27/7 και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, για την εκκένωση των καταλήψεων στέγης προσφύγων και μεταναστών Λεωφ. Νίκης 39, Ορφανοτροφείο και κοινότητα Hurriya. Η επιχείρηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα 70 συλλήψεις συντρόφων και προσφύγων/μεταναστών ενώ, στη συνέχεια, οι εξουσιαστικές δυνάμεις προχώρησαν σε κατεδάφιση της κατάληψης Ορφανοτροφείο, στην οποία υπήρχε σημαντικός ιατρικός εξοπλισμός. 

Τέτοιες ενέργειες από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φανερώνουν φόβο και απειλή, καθώς τα αμεσοδημοκρατικά εγχειρήματα της κοινωνίας για ένα δημόσιο χώρο ανοιχτό σε πρόσφυγες και μετανάστες, δημιουργούν τεράστιες ρωγμές στην υπάρχουσα πολιτική τους θεώρηση. Μια πολιτική θεώρηση ανοιχτή στο ρατσισμό και την ομοφοβία, ενάντια στην ισότητα και την αλληλεγγύη. Ο φόβος και η απειλή που νιώθει η κυβέρνηση δεν είναι παράλογος, καθώς αυτά τα εγχειρήματα αμφισβητούν στη πράξη το κεφάλαιο και την εθνική τους πολιτική.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως οι εκκενώσεις γίνονται δύο μέρες μετά τη λήξη του Νo Border Camp στη Θεσσαλονίκη, μιας διοργάνωσης στην οποία συμμετείχε πληθώρα αλληλέγγυων από όλο τον κόσμο, που ήρθε σε επαφή με πρόσφυγες και μετανάστες , μίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα κέντρα "φιλοξενίας" και πρότεινε δρόμους αυτοοργάνωσης, αμεσοδημοκρατίας και αγώνα για τη καλυτέρευση της ζωής τους.

Στη πραγματικότητα, αυτή η ενέργεια της κυβέρνησης έδειξε για ακόμα μια φορά το πραγματικό αριστερό πρόσωπο της, όπου οδηγείται σε πρακτικές συντηρητισμού ενάντια σε ένα κίνημα όπου καθημερινά προσφέρει ανιδιοτελή αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. 

Από τη πλευρά μας ως Αντιεξουσιαστική Κίνηση ,δηλώνουμε ότι ήμασταν ,είμαστε και θα είμαστε μέσα και έξω από τα κέντρα κράτησης, δίπλα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, παλεύοντας μαζί τους ενάντια σε φράχτες, σύνορα και κάθε είδους αποκλεισμούς".