Μια ομάδα παιδιών από τα Λεχαινά και το εξωτερικό, το 2011 και για έξι μήνες εργάσθηκαν  εθελοντικά στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών. Στην εξάμηνη προσφορά τους δέθηκαν με τα παιδιά του ιδρύματος και είδαν από κοντά τον τρόπο διαβίωσής τους. Από τότε αυτά τα παιδιά έθεσαν στόχο ζωής την βελτίωση των φιλοξενούμενων στο ΚΕΠΕΠ μέσω της οργάνωσης Charity Challenge Luxemburg.

Η πρωτοβουλία εθελοντών Charity Challenge Luxemburg δημιουργήθηκε to 2013 από μια ομάδα εθελοντών από το Λουξεμβούργο. Mε την στήριξη της ΜΚΟ Hand an Hand στηρίζουν ανθρωπιστικούς σκοπούς. Από τον Δεκέμβριο του 2014, μετά το ρεπορτάζ του BBC για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, μέχρι σήμερα,  διοργάνωσαν φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για να συγκεντρώσουν πόρους.

Όπως αναφέρει το patrisnews, τέσσερα παιδιά ξεκίνησαν από το Λουξεμβούργο και κατευθύνονται στην Ελλάδα, στα Λεχαινά. Με δύο σκούτερ και ένα βάν, o  Σερζ, ο Κέβιν, η Μανόν και η Σουζάν, διανύουν 2700χλμ για να επισκεφτούν το ίδρυμα και να συνεισφέρουν υλικά και ηθικά στο πρόγραμμα αποιδρυματοποίησης που ξεκίνησε εκεί.


Η ομάδα βρίσκεται στα  μισά του δρόμου και εκτιμάται ότι στα μέσα της επόμενης εβδομάδος θα βρίσκεται στα Λεχαινά.

Έτσι η Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης θα διοργανώσει στο Σινέ Άστρον ευχαριστήρια εκδήλωση με τον ερχομό της ομάδας.