Από τους πολίτες ή από τη Βουλή θα εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Αυτό το ερώτημα αποτελεί τη νέα βάσανο στην Κουμουνδούρου, με βάση και τη συζήτηση που έγινε χθες στην Κ.Ο. για τις αλλαγές στη συνταγματική αναθεώρηση αλλά και στον εκλογικό νόμο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ενδεχόμενο της εκλογής Προέδρου με ψήφο του λαού, δεν αντιδρούν μόνο οι «53», αλλά στη χτεσινή συνεδρίαση αντέδρασαν και άλλοι βουλευτές που φοβούνται ότι ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να οδηγήσει σε δυαρχία.

Μάλιστα πολλά στελέχη επικεντρώνουν την κριτική τους όχι μόνο σε αυτή κάθε αυτή την αλλαγή, αλλά και στον τρόπο που οδηγούνται τα πράγματα προς μια τέτοια πρόταση, επισημαίνοντας ότι και πάλι οι αποφάσεις για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα ελήφθησαν χωρίς το κόμμα να ερωτηθεί.

Γι' αυτό και ζήτησαν να συνεδριάσει εκ νέου η ΚΟ αλλά και η Πολιτική Γραμματεία πριν τις 24 Ιουλίου και πριν την παρουσίαση των προτάσεων της κυβέρνησης απ´ο τον Αλέξη Τσίπρα.

Μίνι υπουργικό για τη συνταγματική αναθεώρηση

Το καθιερωμένο κυβερνητικό όργανο συνεδριάζει σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, με βασικό αντικείμενο αυτή τη φορά τη Συνταγματική αναθεώρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Iefimerida ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναμένεται να παρουσιάσει στους υπουργούς και τους στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα τις προτάσεις της επιτροπής που ανέλαβε τη σχετική επεξεργασια. Από κει και πέρα, ο πρωθυπουργός είναι αυτός που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις τις οποίες και θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση για το Σύνταγμα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου.