Σε μια εποχή που τα διαζύγια είναι ίσως περισσότερα από τους γάμους, δημοσίευμα της «Independent» συνέλεξε διάφορα ευρήματα κοινωνικών ερευνών, για να καταλήξει στις επτά καλύτερες συμβουλές, που οδηγούν σε έναν πιο αρμονικό και ευτυχισμένο γάμο.

1. Αν δεσμευτείτε μετά τα 23, έχετε λιγότερες πιθανότητες να χωρίσετε
Μια μελέτη του πανεπιστημίου της Pennsylvania υποστήριξε πως όσοι επιλέγουν να παντρευτούν στην ηλικία των 18 ετών έχουν 60% πιθανότητες να καταλήξουν στο διαζύγιο. Αντίθετα, όσοι επιλέγουν το γάμο μετά την ηλικία των 23 ετών έχουν 30% πιθανότητες να καταλήξει ο γάμος τους σε διαζύγιο.

2. Ο έρωτας διαρκεί περίπου έναν χρόνο
Η φάση του παθιασμένου έρωτα, κατά την οποία ο σύντροφος σας φαντάζει ιδανικός δεν διαρκεί για πάντα, αλλά για έναν χρόνο περίπου, σύμφωνα με τον ψυχολόγο Gary W. Lewandowski Jr. από το πανεπιστήμιο Monmouth του New Jersey.

3. Οι συγκατοίκηση αποτελεί ένα σημαντικό τεστ
Όταν επιλέξετε να συζήσετε με τον σύντροφο σας, συνειδητοποιείτε πως έχετε διαφορετικές προτεραιότητες, αλλά και διαφορετικές αντοχές από το άλλο σας μισό.

4. Αν δείχνετε ενθουσιασμό στα καλά νέα του συντρόφου σας, θα βελτιώσετε τη σχέση σας
Πληθώρα ερευνών έχει αποδείξει πως τα ζευγάρια που δείχνουν ενθουσιασμό όταν συμβαίνει κάτι ευχάριστο στον σύντροφο τους, τα πάνε πολύ καλύτερα από όσους δεν έχουν την ίδια συνήθεια.

5. Οι ευτυχέστεροι γάμοι είναι μεταξύ φίλων
Μια έρευνα από το «National Bureau of Economic» το 2014 κατέληξε στο συμπέρασμα πως η φιλία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι συνδέεται άμεσα με την ευτυχία του.

6. Όσο πιο κοντά είναι ένα ζευγάρι στην ηλικία, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να χωρίσει
Μια έρευνα του πανεπιστήμιου Emory της Atlanta υποστήριξε πως όσα ζευγάρια έχουν διαφορά ηλικία μεγαλύτερη των πέντε ετών έχουν 18% περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν στον χωρισμό, ενώ τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας μεγαλύτερη των 10 ετών έχουν 39% πιθανότητες χωρισμού.

7. Τα ζευγάρια που κάνουν τις δουλειές του σπιτιού μαζί, τσακώνονται λιγότερο
Περισσότερο από το 60% των ζευγαριών αποκάλυψαν πως το σωστό μοίρασμα των δουλειών του σπιτιού παίζει καθοριστικό ρόλο σε έναν επιτυχημένο γάμο.