«Χρυσή» συμφωνία πέτυχε η Τριάντειο Επαγγελματική Βιοτεχνική Σχολή Πατρών, μισθώνοντας για 50 χρόνια συνολικά το ακίνητο – φιλέτο που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας.

Το ακίνητο αυτό συνολικής επιφάνειας 1. 915 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο και φιλοξενούσε επί δεκαετίες το ιστορικό θερινό θέατρο «Αθήναιον» που διαχειριζόταν ο θεατρικός παραγωγός Γιώργος Λεμπέσης και στη συνέχεια τα αδέλφια Τάγαρη.

Το θέατρο έκλεισε το 2011 εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και από τότε ο χώρος ήταν αναξιοποίητος. Η διοίκηση της Σχολής έκλεισε συμφωνία μετά από σχετικό διαγωνισμό που προηγήθηκε με την γαλλική εταιρεία «BoisséeFinances».

Η εταιρεία αυτή θα κατασκευάσει ένα υπερσύχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα 11.500 τετραγωνικών μέτρων, με υπογραφή της αλυσίδας ξενοδοχείων ΙΒΙS, περίπου 377 κλινών, με ορίζοντα λειτουργίας προς το τέλος του 2018.

Η διάρκεια μίσθωσης, σύμφωνα με την συμφωνία, θα είναι 25 ετών, με δικαίωμα παράτασης για ακόμα 25 χρόνια. Με την έκδοση της οικοδομικής άδειας η BoisséeFinances θα καταβάλλει στην Τριάντειο Σχολή ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και καθ' όλη τη διάρκεια της μίσθωσης των 50 ετών, θα καταβάλλει μηνιαίο μίσθωμα.