Σε έναν από τους ωραιότερους δρόμους της Πάτρας έχει μετατραπεί η οδός Αυστραλίας.  

Οι εργασίες του Δήμου Πατρέων έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, βάση του σχεδίου που είχε κατατεθεί από πέρυσι στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπως είχε γράψει το patrasevents.gr.

Έτσι οι κάτοικοι της περιοχής  πλέον είναι σε θέση να απολαύσουν έναν δρόμο που θυμίζει σε πολλά σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, εκεί που πριν από μερικούς μήνες ήταν απροσπέλαστος.

Τι μπορεί να δει κανείς στην οδό Αυστραλίας, σε έναν κεντρικό δρόμο που ενώνει τα Μποζαϊτικά με την έξω Αγυιά; Ποδηλατόδρομους με βιομηχανικό δάπεδο όπου οι φίλοι του ποδηλάτου μπορούν με άνεση να κάνουν την βόλτα τους.


Σύγχρονα πεζοδρόμια για τους πεζούς που έχουν πλέον την δυνατότητα να περπατήσουν με ασφάλεια εκεί, ενώ υπάρχει ειδικό πλακόστρωτο για όδευση των τυφλών και των ατόμων ΑμεΑ.

Φωτιστικά κατά μήκος του δρόμου που δίνουν φως τις νύχτες στην περιοχή και έντονο χρώμα πρασίνου με διάφορα δεντράκια που έχουν τοποθετηθεί στα πεζοδρόμια. Όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα ιδιαίτερα φαρδύ και πλατύ οδόστρωμα για τα αυτοκίνητα.

Η οδός Αυστραλίας έχει λοιπόν μεταμορφωθεί σε δρόμο αναψυχής για τους Πατρινούς και τους κατοίκους της Αγυιάς. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την σύγχρονη παιδική χαρά που κατασκευάστηκε και διαμορφώθηκε στον δρόμο, έχουν ουσιαστικά δώσει μία άλλη εικόνα στην όλη περιοχή.


Μια εικόνα πιο ανθρώπινη, σε έναν δρόμο που σίγουρα θα ζήλευαν αρκετές συνοικίες της Πάτρας...

Οι φωτογραφίες του Πάνου Ζησιμόπουλου για το patrasevents.gr είναι χαρακτηριστικές.