Σε έρημη πόλη πρόκειται να μετατραπεί και πάλι η Πάτρα το επόμενο δεκαήμερο, αφού οι φοιτητές τελειώνουν την εξεταστική τους και ετοιμάζονται για να πάνε τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Οι φοιτητές δίνουν τα τελευταία τους μαθήματα στο Πανεπιστήμιο στα τέλη αυτής της εβδομάδας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν από την Πάτρα, κάτι που φυσικά πρόκειται να επηρεάσει τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και γενικότερα την νυχτερινή ζωή της Πάτρας.

Είναι γνωστό ότι οι φοιτητές δίνουν στην οικονομία της πόλης μία τόνωση που έχει διάφορες κατευθύνσεις και πτυχές, ενώ χωρίς αυτούς η Πάτρα αδειάζει ακόμα περισσότερο.

Λίγοι από τους φοιτητές πρόκειται να παραμείνουν στην Πάτρα το επόμενο διάστημα του καλοκαιριού, ενώ ήδη ορισμένοι έχουν ήδη φύγει.

Μέχρι στιγμής, πάντως, και ενώ έχουμε φτάσει στα μέσα Ιουλίου και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, οι φοιτητές ήταν αυτοί που «κράτησαν» τα καλοκαιρινά καταστήματα διασκέδασης στο Ρίο, γέμιζαν κάθε βράδυ σχεδόν μαγαζιά στην Ηφαίστου, στην Γεροκωστοπούλου και κάποια στέκια τους στην Τριών Ναυάρχων ή ακόμα και στη Ρήγα Φεραίου.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ που κατευθύνονταν τις νυχτερινές ώρες προς το Ρίο και την παραλιακή του, ήταν γεμάτα από κόσμο (ειδικότερα από την Πέμπτη και μετά), με τους φοιτητές να διασκεδάζουν λίγο προτού τελειώσουν την εξεταστική τους.