Το Odyssia Festival είναι γεγονός! Έρχεται από τις 31 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Σχίνου Κορινθίας για να μας παρουσιάσει μέσα σε 7 ημέρες και 7 νύχτες μία σειρά από καλλιτέχνες, DJs, παραγωγούς και επιρρεαστές μουσικών τάσεων, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Αυτό το καλοκαίρι όλα τα βλέμματα στρέφονται στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή της Ελλάδας και το 1ο Odyssia Festival, που διοργανώνεται από την ομάδα του Cariocas σε συνεργασία με την λονδρέζικη Need2Soul.

Ένα Festival που υπόσχεται να συναρμολογήσει μια δελεαστική συλλογή των πιο αξιόπιστων και αγαπημένων καλλιτεχνών.

Με parties στην παραλία και στα ανοιχτά της θάλασσας που θα πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αυτό θα είναι το τέλειο μέρος για να χαθείτε σε ένα soundtrack με house, techno, disco, μουσικές του κόσμου και άλλους underground ήχους.

Ορισμένοι αναφέρονται σε αυτό σαν έναν παράδεισο, ενώ άλλοι, όπως ο Frankie Knuckles και ο David Morales ανάμεσα σε άλλους καλλιτέχνες, το έχουν ονομάσει ένα μουσικό καταφύγιο.

Κάπως έτσι, όπως μας αναφέρει και στην τηλεφωνική συνέντευξή του, ο ένας εκ των διοργανωτών, Πέτρος Παπαελευθερίου, ο γραφικός και απομονωμένος κολπίσκος στον Σχίνο Κορινθίας, προσφέρεται ως το ιδανικό σκηνικό για την μεγαλεπήβολη προσπάθεια των Ευρωπαίων promoters, που έχει στόχο να τοποθετήσει το Odyssia Festival στο μουσικό χάρτη με τα σημαντικότερα φεστιβάλ σε Ελλάδα αλλά και Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πέτρος Παπαελευθερίου μας ''εκμηστηρεύεται'' μικρά, αλλά και μεγάλα μυστικά... όπως τι να περιμένουμε στο νέο ''δυνατό'' festival που ''ήρθε για να μείνει'' όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο ίδιος. Ας δούμε λοιπόν τις απαντήσεις που μας έδωσε σχετικά με το τι να περιμένουμε...


P.E.: Τι σας ώθησε στην δημιουργία αυτού του φεστιβάλ; 

Π.Π.: "Είναι κάτι που θέλαμε να κάνουμε αρκετό καιρό, περίπου 3 χρόνια τώρα, αλλά ψάχναμε το κατάλληλο έδαφος. Όσον αφορά τις συνεργασίες βρήκαμε τους κατάλληλους ανθρώπους, από το εξωτερικό που μπορούν να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα. Τον Οκτώβριο που μας πέρασε στο UnderFestival στο Άμστερνταμ, συμφωνήσαμε και ξεκινήσαμε για την υλοποίησή του".

P.E.: Άρα είναι όλοι από το εξωτερικό όσοι συμμετάσχουν στο φεστιβάλ;

Π.Π.: "Όσον αφορά τη διοργάνωση του φεστιβάλ υπάρχουν δύο βασικοί promoters, ένας από την Ελλάδα κι ένας από το εξωτερικό". 

P.E.: Που θα γίνουν οι εκδηλώσεις του Odyssia Festival και πόσες μέρες θα διαρκέσουν;

Π.Π.: "Το φεστιβάλ ξεκινάει 30 Αυγούστου και τελειώνει 5 Σεπτεμβρίου. Το φεστιβάλ θα γίνει στον Σχίνο Κορινθίας. Το mainstage του είναι το Cariocas beach bar το οποίο θα έχει 2 σκέλη και μία σειρά από boat parties που θα πραγματοποιηθούν στον κόλπο του Cariocas και σε απόκρημνες παραλίες που έχει η περιοχή".

P.E.: Με ποια κριτήρια διαλέξατε την συγκεκριμένη τοποθεσία;

Π.Π.: "Γιατί ο Έλληνας promoter είναι από το Cariocas beach bar όποτε έχει όλο τον κόσμο για να στηριχθεί όλο αυτό το εγχείρημα". 

P.E: Υπάρχει κάποια συμμετοχή-εισιτήριο για την είσοδο στο φεστιβάλ και αν ναι, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις μέρες του Φεστιβάλ;

Π.Π.: "Υπάρχουν διάφορα είδη εισιτηρίων με προσιτές τιμές.

Υπάρχει το: Full Pack (7ήμερο) και η τιμή του είναι 90 ευρώ.

3ήμερο και η τιμή του είναι 55 ευρώ

1ήμερο και η τιμή του είναι 30 ευρώ και υπάρχει και προσφορά 4ήμερου".

P.E.: Έχουν αναφερθεί εν πλω parties, με ποιον τρόπο θα γίνει η πραγματοποίησή τους και από που θα γίνονται οι αναχωρήσεις;

Π.Π: "Από τον κόλπο του Carioca θα γίνονται οι αναχωρήσεις. Θα υπάρχει boat χωρητικότητας 200 ατόμων που θα επιβιβάζεται ο κόσμος και θα πραγματοποιούνται τα events επάνω. Όσον αφορά τις αποβιβάσεις θα γίνονται σε διάφορες παραλίες για μπάνιο".  

P.E: Πόσοι djs θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ;

Π.Π.: "Θα λάβουν μέρος 83 djs και μπορούμε να αναφερθούμε σε 120 ώρες μουσικής". 

P.E: Σκοπεύετε να καθιερώσετε κάθε χρόνο το φεστιβάλ; 

Π.Π.: "Η λογική είναι πως ένα φεστιβάλ ξεκινάει για να μείνει. Είμαστε αισιόδοξοι, πιστεύουμε να τα καταφέρουμε και να έχουμε συνέχεια". 

P.E.: Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να πείτε στον κόσμο; Γιατί να επισκεφτεί κάποιος το φεστιβάλ;

Π.Π: "Ο ένας σημαντικός λόγος είναι ότι είναι ένα πολύ σπουδαίο εγχείρημα που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην χώρα, ειδικά με τις οικονομικές δυσκολίες που έχει η ίδια η χώρα και το ρίσκο που παίρνει το ίδιο το φεστιβάλ, οπότε αν πραγματικά στον κόσμο αρέσει η ηλεκτρονική μουσική, αν θέλει να γίνονται τέτοια μεγάλα πράγματα στην χώρα μας πιστεύω πως αξίζει και πρέπει να το στηρίξει. Δεύτερον στήνεται αυτή την στιγμή το Odyssia community, το οποίο συμπεριλαμβάνεται για όσους νοιώσουν ότι μπορούν να συνεισφέρουν στο φεστιβάλ. Υπάρχουν τρόποι τους οποίους μπορεί να τους βρει κανείς στο website μας και μέσα από αυτό μπορεί κάποιος που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα". 


Αυτά λοιπόν ήταν τα λόγια του Πέτρου Παπαελευθερίου και τον ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη που μας έδωσε. Το ραντεβού κλείστηκε για τις 30 Αυγούστου στον Σχίνο Κορινθίας όπου θα περάσουμε 7 ανεπανάληπτες ημέρες με το Odyssia Festival να φέρνει κάτι δυνατό, νέο αλλά και πολλά υποσχόμενο. 

Περισσότερα στο: www.odyssiafestival.com