Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη νότια Ιταλία. Δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης να εκφράζουν φόβους για αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Η μετωπική σύγκρουση των τρένων έγινε στην ύπαιθρο βόρεια του Μπάρι, μεταξύ των περιοχών Ρούβο και Κοράτο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβέστες και ασθενοφόρα, ενώ επικρατούν σκηνές πανικού.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera υπάρχουν φόβοι ότι τα θύματα θα αυξηθούν, ενώ στο σημείο οι διασώστες έχουν οργανώσει υπαίθριο νοσοκομείο ώστε να περιθάλψουν τους τραυματίες.

Μέσα από τα συντρίμμια οι άνδρες των σωστικών συνεργείων κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό ένα παιδί, το οποίο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

«Υπήρξε μετωπική σύγκρουση, κάποια από τα βαγόνια έχουν διαλυθεί εντελώς και οι διασώστες ανασύρουν ανθρώπους από τα συντρίμμια, πολλοί από αυτούς είναι τραυματισμένοι», δήλωσε εκπρόσωπος της ιταλικής αστυνομίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, ενημερώθηκε άμεσα για το δυστύχημα και διέκοψε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Μουσείο των Επιστημών και Τεχνολογίας στο Μιλάνο, επιστρέφοντας στη Ρώμη για να παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις σχετικά με το τραγικό περιστατικό.

«Χρειάζεται να καταλάβουμε τους υπευθύνους και δεν θα σταματήσουμε αν δεν ξεκαθαρίσουμε απόλυτα αυτό που συνέβη», είπε ο Ρέντσι.