Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας την 6-7-2016, διαπιστώθηκε πέραν της απαράδεκτης και επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της Δημόσιας Υγείας εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, η πολιτική Υγείας της Κυβέρνησης για καταργήσεις Νοσοκομείων, μέσω του ανασχεδιασμού του Υγειονομικού Χάρτη.

Αν και κλήθηκε ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. δεν παρέστη στην προαναφερόμενη συνεδρίαση, με προφανή πρόθεση να αποφύγει τη δημόσια κατακραυγή. Παρέστη ο Υποδιοικητής της ΥΠΕ, ο οποίος εξέφρασε προσωπικές απόψεις. Πρότεινε μεταξύ των άλλων, την αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Προεκλογικά η κυβέρνησή διακήρυττε ότι δεν διαπραγματεύεται ούτε μία κλίνη λιγότερη στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Σε διαβούλευση ενός τόσου σοβαρού θέματος όπως η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, οι θέσεις του εκπροσώπου της κυβέρνησης είναι πολιτικές και υπεύθυνες και σε καμμία περίπτωση προσωπικές.

Στη συνέχεια μέσω του τοπικού τύπου ζήτησε δημόσια συγνώμη όπως ο ίδιος είπε για το ατόπημά του, υποβάλλοντας ταυτόχρονα την παραίτησή του στο Υπουργό Υγείας. Ο Υπουργός με Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε τη συνέχιση και την αναβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, παραθέτοντας στοιχεία που σαφώς δεν πιστοποιούν αναβάθμιση.

Μετά από δύο μέρες σιωπής ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. με δηλώσεις διαψεύδει τον Υποδιοικητή χωρίς όμως να κάνει δεκτή την παραίτησή του. Που είναι η πολιτική ευαισθησία; Η διγλωσσία και η υποκρισία στο έπακρο !!!!

Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση υποβαθμίζει και συρρικνώνει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και συνολικά το ΕΣΥ.

Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες δεν πιστεύουν στα μάτια τους με αυτά που βλέπουν.

Η κυβέρνηση θα βρει απέναντι της εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες σε περίπτωση υλοποίησης των σχεδίων της για κατάργηση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων (Αμαλιάδας, Μεσολογγίου κ.α.)