Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών- Παράρτημα Αχαΐας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι για άλλη μία χρονιά παρατηρούνται προβλήματα και καθυστερήσεις στην διαδικασία εγκατάστασης των μηχανημάτων εμβάπτισης- απαγωγής λουομένων ΑμεΑ στις παραλίες τις Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Ο Σύλλογός μας, ήδη σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας κ. Αλεξόπουλο Γρηγόριο και τους συνεργάτες του, είχε επισημάνει έγκαιρα την αναγκαιότητα άμεσης έναρξης της διαδικασίας,  ούτως ώστε περί τα μέσα Ιουνίου όλα τα μηχανήματα να είναι λειτουργικά και ασφαλή προς χρήση από τα άτομα με κινητικές αναπηρίες. Δυστυχώς, για μία ακόμη χρονιά, αυτό δεν κατέστη δυνατό παρόλο που διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα της καλοκαιρινής περιόδου. 

Καλούμε την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργήσουν τάχιστα προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των μηχανημάτων το συντομότερο διότι η υπομονή των ατόμων με κινητικές αναπηρίες έχει πλέον εξαντληθεί. 

Ας μην ξεχνάμε ότι τα ανωτέρω μηχανήματα δεν αποτελούν «πολυτέλεια», αλλά μοναδική δυνατότητα επαφής του ατόμου με παραπληγία και κινητικές αναπηρίες με την θάλασσα και τις ευεργετικές της ιδιότητες.