Αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο της βιομηχανικής ντομάτας, καθώς από τις 13 έως τις 18 Ιουλίου -το αργότερο- θα έχουν ανοίξει και θα ξεκινήσουν τις παραλαβές τα δύο εργοστάσια επεξεργασίας τοματοπολτού που λειτουργούν στην Ηλεία, ο 'Κύκνος' στα Σαβάλια και η 'Unilever' στη Γαστούνη.

Ήδη η προετοιμασία βρίσκεται στην τελική ευθεία και οι παραγωγοί παίρνουν θέση για να ξεκινήσουν τη συγκομιδή.

Βέβαια, αυτή τη στιγμή ουδείς είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα τι ποσότητες θα παραδοθούν τη φετινή χρονιά, αφού ενώ όλα είχαν ξεκινήσει να βαίνουν καλώς... οι τελευταίες βροχοπτώσεις είχαν ως συνέπεια την αλλαγή πλευσης των πραγμάτων.

Σύμφωνα με το patrisnews τα στρέμματα που έχουν καλλιεργηθεί φέτος είναι αυξημένα κατά 10% σε σχέση με πέρυσι, αλλά οι βροχοπτώσεις επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή και όπως όλα δείχνουν οι ποσότητες που θα φθάσουν στα εργοστάσια θα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, ενώ προς το παρόν δεν μιλά κανείς για το θέμα της ποιότητας.

Εργοστάσια και παραγωγοί τηρούν στάση αναμονής και η εικόνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει όταν θα φθάσουν τα πρώτα φορτία στα εργοστάσια.

Χθες, στα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδος πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν τα άτομα τα οποία θα απασχοληθούν φέτος στα δύο εργοστάσια, από την πλευρά της Ομάδας.

Ο πρόεδρος της Ομάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος και ο γεωπόνος κ. Κώστας Παπαγιαννόπουλος έδωσαν οδηγίες για το γραφειοκρατικό κομμάτι, καθώς απαιτείται μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση όλων των στοιχείων, καθώς η βιομηχανική τομάτα είναι συνδεδεμένο προϊόν.

Στόχος της Ομάδας είναι να ξεκινήσει η παραλαβή χωρίς προβλήματα, γι' αυτό και δόθηκε μεγάλο βάρος στην προετοιμασία.

Οι τιμές αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ αναμένεται η τροποποιητική Υπουργική απόφαση για να προχωρήσουν οι τελικές υπογραφές στις συμβάσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Βαλιανάτος ευχήθηκε να είναι μία καλή χρονιά για την βιομηχανική τομάτα και από πλευράς ποιότητας και ποσότητας, αλλά και τιμών.