Το εισιτήριο για τον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά όπου θα διεκδικήσει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, θα προσπαθήσει να πάρει απόψε η Ελλάδα κόντρα στην Κροατία (17:30,ΕΡΤ1, ΟΤΕ Sport 4HD).

Στο Τορίνο χτυπά η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη μετά από δύο εύκολες νίκες απέναντι σε Ιράν και Μεξικό, κοντράρεται με την Κροατία αναζητώντας μια θέση στον τελικό του Σαββάτου, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Ιταλία-Μεξικό.

Οι Έλληνες παίκτες έφτασαν σε ισάριθμες νίκες απέναντι σε Ιράν και Μεξικό χωρίς όμως να εντυπωσιάσουν με τις εμφανίσεις τους. Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη αναμέτρηση, η ομάδα του Κατσικάρη εμφάνισε βελτιωμένο πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο, κόντρα όμως στην Κροατία θα χρειαστεί να πατήσει το γκάζι από το ξεκίνημα.

Από την πλευρά της η Κροατία μετά την ήττα από την Ιταλία, ματς στο οποίο είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία, επικράτησε της Τυνησίας έχοντας καλύτερο παίκτη τον Μπογκντάν Μπογκντάνοβιτς. Ο Κροάτης σταρ οδήγησε την ομάδα του στην επικράτηση και είναι δεδομένο πως πάνω σε αυτόν και τον Σάριτς θα στηριχθεί και απόψε η ομάδα του για να πάρει τη νίκη.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία) και Μπόρις Σούλγκα (Ουκρανία).

Πάντως μια ματιά στα στατιστικά των δύο ομάδων μετά από δύο παιχνίδια, δείχνει μια ξεκάθαρη υπεροχή των Ελλήνων.