Κινδυνεύουν να χάσουν την γη τους μέσα από τα χέρια τους…

Ο λόγος για δεκάδες αγρότες στην Αχαΐα οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους και τα στρέμματα που έχουν στην ιδιοκτησία τους λόγω χρεών στον ασφαλιστικό τους ταμείο, στον ΟΓΑ.

Οι τράπεζες ετοιμάζονται για κατασχέσεις και ήδη έχουν στείλει τα σχετικά ειδοποιητήρια, δεσμεύοντας τους λογαριασμούς τους και μη αφήνοντας τους να πάρουν τις όποιες επιδοτήσεις δικαιούνται.

Πρόκειται για δεκάδες αγρότες που οφείλουν εισφορές στον ΟΓΑ και οι οποίοι μπορεί να είχαν προχωρήσει σε ρυθμίσεις των χρεών τους, πληρώνοντας με δόσεις, όμως οι καταστάσεις είναι τέτοιες για τον αγροτικό κόσμο που πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε σε αυτές.

Έτσι, με κατασχέσεις απειλούνται αρχικά αγρότες που οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ στον ΟΓΑ, με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) να έχει ήδη κινήσει  τη διαδικασία είσπραξής τους με βάση τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Εφόσον η κατάσταση αυτή δεν αλλάξει, οι αγρότες που χρωστούν χωρίς να έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν, θα έρθει η στιγμή, με μαθηματική ακρίβεια, που θα χάσουν τα κτήματα τους με επικείμενες κατασχέσεις του κράτους ή θα αναγκαστούν να τα πουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα χρέη που τους βαραίνουν.