Όλα έτοιμα για τον κινούμενο θερινό δημοτικό κινηματογράφο του Δήμου Πατρέων, με την πρώτη προβολή να γίνεται την ερχόμενη Παρασκευή στο κάμπινγκ του ΕΟΤ, στις 21:30. Το ταξίδι ξεκινάει με την προβολή του εξαιρετικού βραζιλιάνικου ντοκιμαντέρ «Δημοκρατία σε Μαύρο και Άσπρο», του νεαρού σκηνοθέτη Pedro Asbeg.  

Το πρόγραμμα, όπως ενημερώνει ο υπεύθυνος του δημοτικού κινηματογράφου, Νίκος Καββαδίας είναι έτοιμο. Ο Πατρινός κινηματογραφιστής, γνωστός ως «γυμνός οφθαλμός» για τους κινηματογραφόφιλους της Πάτρας επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και στην ενεργό δράση. Ο ίδιος έγραψε στο facebook μεταξύ άλλων τα εξής για το εναρκτήριο λάκτισμα του δημοτικού κινητού θερινού κινηματογράφου:

«Κυριολεκτικά ομιλούμε για το εναρκτήριο...λάκτισμα, αφού θα προβληθεί η εξαιρετική Μπραζιλιάνικη ταινία τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) "Δημοκρατία σε Μαύρο κι Άσπρο" του νεαρού Μπραζιλιάνου σκηνοθέτη Pedro Asbeg, τον οποίο και δημόσια θέλω να τον ευχαριστήσω για την υπομονή και πάνω απ' όλα την κατανόηση, που επέδειξε.


Και, κυρίως, πόσο συγκινητικά απέδειξε, ότι θέλει η ταινία του να προβληθεί στην μακρινή και άγνωστη για αυτόν αχαϊκή πρωτεύουσα. Η ταινία θα προβληθεί μια και μοναδική φορά. Γι' αυτό ταπεινά θα σας συμβούλευα να μην κάνετε το μοιραίο λάθος και την χάσετε», ενώ συμπληρώνοντας τα λεγόμενα του αναφέρει:

Την Παρασκευή το βράδυ σας περιμένω στην ΠΛΑΖ. Όχι για μια βουτιά στην θάλασσα, αλλά για μια βουτιά στην μνήμη». Να σημειωθεί ότι το ντοκιμαντέρ έχει ένα ποδοσφαιρικό υπόβαθρο αφού αναφέρεται στην παρέα του βραζιλιάνου μεγάλου ποδοσφαιριστή Σώκρατες και περνάει μέσω του ποδοσφαίρου βαθιά κοινωνικά μηνύματα. 

Τέλος, αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η  προβολή γίνεται σε συνεργασία με το OffSide Festival.

Δείτε το τρέιλερ: