Κατά τη διάρκεια του 2ου Patras Street Art Festival│ArtWalk2 που διοργανώθηκε από την ArtinProgress (13 Μαΐου -13 Ιουνίου), πραγματοποιήθηκε ανοιχτός διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα τα σημεία δράσης του φεστιβάλ ή ίχνη του.

Oι συμμετέχοντες ήταν πολλοί και εμπνεύστηκαν τόσο από τα 10 muralsπου δημιουργήθηκαν τις ημέρες του φεστιβάλ όσο και από το workshopμιας εντυπωσιακής δημιουργικής συνύπαρξης φοιτητών Αρχιτεκτονικής και Καλών Τεχνών στο μόλο της Αγ. Νικολάου, το r2

Οι φωτογραφικές εμπνεύσεις της στιγμής κοινοποιούνταν στο Instagramαπό τους συμμετέχοντες με το διακριτικό #artwalk16_pm, καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ και επιλέχθηκαν οι 10 πρώτες φωτογραφίες με τα περισσότερα likes.


Τα ονόματα των νικητών είναι με σειρά προτεραιότητας τα likes: 

1. Κώστας Ματαράγκας: 1206,
2. Σωτήρης Μοναχογιός: 553,
3. Νικολάου Μαριάννα: 474,
4. Κωνσταντίνος Νικολετόπουλος: 464,
5. Αργυρώ Κοψιδά: 322,
6. Σπυρίδων Λώλος: 299,
7. Νικολέττα Καλογεροπούλου: 259,
8. Κωνσταντίνος Βασταρούχας: 254,
9. Μιχαέλα Σταυρέλη: 238,
10. Αδαμάντιος Αδαμαντίου: 185.

Οι φωτογραφίες των νικητών θα παρουσιαστούν μαζί με άλλες τιμής ένεκεν, σε μία έκθεση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 8:00 μ.μ. στο χώρο τουInkognitoCreativeLab, Καρόλου 38 όπου η διεύθυνση του φεστιβάλ θα επιλέξει τη καλύτερη φωτογραφία η οποία και θα βραβευτεί με μια 3Dcamera, χορηγία του καταστήματος ηλεκτρικών Δούβρης.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι, τα 10 graffiti-muralsτων streetartists που συμμετείχαν στο φεστιβάλ και μεταμόρφωσαν τοίχους της πόλης σε έργα τέχνης, αποσπούν πολύ θετικές κριτικές από τους επισκέπτες και τους πολίτες της Πάτρας.