Καλά ποιος είπε ότι τα… Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε;

Τα βρήκαμε εμείς και όχι μόνο αυτά, αλλά «βρήκαμε» και την Κρήτη, δύο υπέροχα μαγικά νησιά που φέτος το καλοκαίρι, πρόκειται να έρθουν πιο κοντά από ποτέ με την Πελοπόννησο.

Δεν τα βρήκαμε φυσικά μόνοι μας! Μας τα βρήκε η Euroline Travel που μαζί με την ΛΑΝΕ Sea Lines ενώνουν την Καλαμάτα με τα Κύθηρα και την Κίσσαμο της Κρήτης, σε ένα δρομολόγιο που μας υπόσχεται ένα υπέροχο καλοκαίρι, γεμάτο από θάλασσα, ήλιο και μαγικά μέρη.

Το «Βιτσέντζος Κορνάρος», ένα πλοίο όπως φανερώνει και το όνομα του, «ποιητικό» όσο και μαγικό, θα είναι αυτό που θα μας ταξιδεύει στην απέραντη θάλασσα της Μεσογείου.

Ταξίδια βγαλμένα μέσα από τα ελληνικό καλοκαίρι, με τον ήλιο και την αλμύρα να συνοδεύει την… ταξιδιάρικη ψυχή και την φαντασία μας.

Τα προγραμματισμένα δρομολόγια

Για τα φετινά δρομολόγια, Καλαμάτα –Κύθηρα – Κρήτη καθώς και για το πλοίο, μίλησαν στην συνέντευξη τύπου ο κος Σταύρος Μπακολιάς, εμπορικός αντιπρόσωπος της ΑΝΕΚ Lines και της ΛΑΝΕ Sea Lines, καθώς και μέλη του πληρώματος.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Μπακολιάς, το καράβι θα ξεκινά από την Καλαμάτα στις 00.30 κάθε Σάββατο, ενώ είναι σημαντικό ότι με την παράδοση του δρόμου Λεύκτρου- Σπάρτη το Γύθειο είναι ευκολότερα προσβάσιμο για όλους.

Αυτό, σε συνδυασμό με ότι το «Βιτσέντζος Κορνάρος» θα "δένει" στο Γύθειο κάθε Τετάρτη, θα διευκολύνει αρκετούς που δεν έχουν το χρόνο ή την οικονομική δυνατότητα να παραμείνουν για μια εβδομάδα σε Καλαμάτα, Κύθηρα ή Κρήτη αντίστοιχα.

Επίσης, τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες από την εταιρεία ώστε να ξεκινήσει και δεύτερο δρομολόγιο από την Καλαμάτα, κάτι που θα κριθεί από την κίνηση που θα έχει το πλοίο.

Τα δε δρομολόγια, ενώ ήταν προγραμματισμένα να γίνονται μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ήδη πήραν παράταση μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και ανάλογα με την κίνηση, μπορεί να δοθεί νέα παράταση. Το πλοίο, που θα αναχωρεί από την Καλαμάτα στις 00:30, θα φτάνει στα Κύθηρα στις 5:40, ενώ στην Κίσσαμο στις 9:50.

Ενδεικτικές τιμές των εισιτηρίων είναι 26 ευρώ για την Κρήτη και 17 ευρώ για τα Κύθηρα. Με τη σειρά του ο πλοίαρχος του «Βιτσέντζος Κορνάρος» ευχήθηκε στο επιβατικό κοινό καλό καλοκαίρι, ενώ χαρακτήρισε το καράβι αξιόπλοο και ζήτησε από τον κόσμο «να αγκαλιάσει» αυτή τη γραμμή.


Άνεση και ασφάλεια στο «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Για τα χαρακτηριστικά του πλοίου μίλησε ο ύπαρχος. Ενδεικτικά ανέφερε ότι το καράβι μπορεί να μεταφέρει 743 επιβάτες, έχει μήκος 128 μέτρα και πλάτος 20 μέτρα, ενώ τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις σε αυτό.

Σε τεχνικά θέματα αναφέρθηκε ο α΄μηχανικός του «Βιτσέντζος Κορνάρος», που μίλησε για τις 3 μηχανές 15.000 ίππων που διαθέτει το πλοίο, ενώ διαθέτει ειδικά τεχνικά χαρακτηριστικά που το κάνουν ασφαλές.

Τέλος, για θέματα κρατήσεων και πληροφοριών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην οδό Ψαρών 150, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-15:00 και 18:00-21:00, ενώ το Σάββατο από τις 9.00 το πρωί έως την αναχώρηση του πλοίου και στο τηλέφωνο 2721028080.

Ο Πράκτορας της Λανε sea lines κος Σταύρος Μπακολιάς, στη συνέντευξη τύπου η οποία δόθηκε επάνω στο φιλόξενο πλοίο Βιτσέντζος Κορνάρος, τόνισε μεταξύ άλλων την μεγάλη εξυπηρέτηση για το επιβατικό κοινό που έχει προσφέρει το καινούριο οδικό δίκτυο.

Με το νέο αυτό άξονα, είναι δυνατή πλέον η παράκαμψη του δρόμου Τρίπολης-Σπάρτης, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να εξοικονομούν χρόνο. Τα Κύθηρα και η Κρήτη είναι πιο κοντά από ποτέ. Κλείστε σήμερα κιόλας τα εισιτήρια σας για τους απόλυτους προορισμούς του Καλοκαιριού!

(Στις φωτογραφίες μεταξύ άλλων βλέπετε τον κο Σ.Μπακολιά, τον πλοίαρχο κο.Δημήτρη Λαδά και τον ύπαρχο κο Παύλο Φαντάκη).