Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της εκδήλωσης "Επιμονή" που διοργάνωσε το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων το βράδυ της Τετάρτης (29/06) στο Εργοστάσιο Τέχνης της Ακτής Δυμαίων.

Με βάση την περσινή "συνταγή", έτσι και φέτος σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη τόσο του θεάτρου όσο και της ιστορικής αξίας της όλης περιοχής, μιας περιοχής που είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης με τα εργοστάσια της.

Είναι ένα θέατρο που κτίστηκε για τις ανάγκες του θεσμού «Πάτρα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, 2006» αλλά εδώ και πολλά χρόνια παραμένει εγκαταλελειμμένο και αφημένο στην τύχη του.


Όπως σημείωσε ο υπεύθυνος του χορευτικού Χρήστος Γιαννόπουλος η επιλογή του τίτλου της διήμερης παράστασης δεν ήταν καθόλου τυχαία καθώς μέσα από την επιμονή του χορευτικού να αναδεικνύει αυτό τον χώρο φαίνεται πως υπάρχει πρόοδος. Μια πρόοδο που επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλης Θωμόπουλος αφού όπως ανέφερε η Δημοτική Αρχή μέσα από τα λιγοστά χρήματα που διαθέτει κατάφερε να εξασφαλίσει ένα κονδύλι για την ανακατασκευή του Θεάτρου.

Όλα αυτά βέβαια μέσα από την επιμονή των ανθρώπων του χορευτικού. Γιατί αν δεν είχε γίνει όλη αυτή η προσπάθεια προφανώς δεν θα ενδιαφερόταν κανείς για την συγκεκριμένη τοποθεσία μέχρι σήμερα.

Είναι και αυτό αναμφισβήτητα ένα δείγμα πως για να κερδίσουμε κάτι πρέπει να το κυνηγήσουμε οι ίδιοι χωρίς να περιμένουμε από τους άλλους.


Σε ότι έχει να κάνει με την βραδιά ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην εκδήλωση και γέμισε τον χώρο έξω από το Θέατρο, με τα μέλη του χορευτικού να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, με χορούς που προέρχονται από διάφορα μέρη όπως από την Ανατολική Ρωμυλία, την Καππαδοκία, τον Έβρο αλλά και την Πελοπόννησο που κέρδισε και το μεγαλύτερο χειροκρότημα του κοινού, με την υπογραφή του Χρήστου Γιαννόπουλου και των υπόλοιπων δασκάλων.


Να σημειώσουμε πως το κλίμα ήταν ιδιαίτερα εορταστικό καθώς το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων συμπλήρωσε φέτος 40 χρόνια ερασιτεχνικής δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτισμικά μονοπάτια της πόλης και όχι μόνο.


Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πάτρας - Θέατρο Τέχνης - Έβρος - 29/06/16

Για όσους δεν πρόλαβαν την πρώτη παράσταση ακολουθεί η δεύτερη μέρα, το Σάββατο 2 Ιουλίου με χορογραφίες από όλη την Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι του Πάνου Ζησιμόπουλου για το patrasevents.gr


Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες και θα ακολουθήσουν δεκάδες ακόμα στην κατηγορία photos.