Ζητήσαμε από συντοπίτες μας να μας μιλήσουν για την γειτονιά που μεγάλωσαν…

Στο 4ο PE Mag είχαν την ευκαιρία να γυρίσουν τον χρόνο πίσω… στην γειτονιά που μεγάλωσαν, στην παλιά τους συνοικία από την εποχή της αθωότητας!

Ο Γιάγκος Ραυτόπουλος είχε πολλά να πει για το κέντρο της πόλης!


#Γεννήθηκα και μεγάλωσα... με τον Σταν μέσα στην αλητεία!

#Το πατρικό μου... βρίσκεται στην πλατεία Πίνδου. Θυμάμαι πρώτη γυμνασίου να κρέμομαι με ορειβατικό σχοινί από το μπαλκόνι και να καλούν την αστυνομία να με σώσει από αυτοκτονία.

#Μεγάλωσα με ιστορίες όπως... ο Σονγκόκου να γίνεται “σούπερ Σάγιαν”, ο “Πίκατσου” να αρνείται να γίνει “Ράιτσου” και η “Σέιλορμουν” να τα «βρίσκει» επιτέλους στον μασκοφόρο πρίγκιπα.

#Η Γειτονιά που μεγάλωσα βέβαια θεωρείται η Τριών Ναυάρχων που μόλις πεζοδρομήθηκε είχαμε πλέον νεράντζια για να πετάμε, χώρο για να βάζουμε τέρματα και να παίζουμε μπάλα (πάντα τερματοφύλακας επειδή βαριόμουν να τρέχω) και τον οίκο ανοχής στην ΤΣΑΜΑΔΟΥ 26 που σπάγαμε το κόκκινο φωτάκι και μια ζωή μας κυνηγούσαν οι «μπράβοι»!


#Αυτό που θυμάμαι πιο έντονα... ήταν το πρωτάθλημα μπάσκετ που είχαμε κερδίσει και που συμμετείχα με 2 δεμένα από επιδέσμους χέρια και ένα πόδι... Ευτυχώς είχε απομείνει ένα διαθέσιμο.

#Ο χρόνος αλλάζει, ενώ συνεχίζω να λέω τα ίδια εδώ και 20 χρόνια, πλέον. Ευτυχώς με ακούνε και τα διασταυρώνουν άμεσα από την στάση της ζωή μου.

#Πήγα σχολείο στο... 2ο Γυμνάσιο Πατρών και στο ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο στις εποχές που είχε 1000 μαθητές από ολόκληρη την Πάτρα.

#Παίζαμε στον Άγιο Ανδρέα μπροστά από την εκκλησία όπου είχε πολλές κρυψώνες για κρυφτό, στεγασμένα σημεία για τη βροχή και σκαλάκια για να καθόμαστε πολλοί μαζί στα «αράγματα»!


#Ο πιο συχνός καυγάς μας ήταν για τα κορίτσια που τα λέγαμε «κότες», «μπάζα», «κάμπιες» κλπ και οι οποίες ενώνονταν και φώναζαν "κορίτσια κανόνια, αγόρια μακαρόνια".

#Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι μόνο η γενιά μας μπορεί να σώσει την Ελλάδα από την γενιά του πολυτεχνείου που μας έφτασε ως εδώ και πως έχει δίκιο που απαξιώνει την πολιτική, διότι δε θέλει να λερώσει τα χέρια της. Όμως στα συντρίμμια του έθνους μας η ώρα της έρχεται...


#Αν θα γυρνούσα πίσω τον χρόνο θα σπούδαζα οικονομικές επιστήμες, πριν σπουδάσω πολιτικός μηχανικός διότι αντί να καταναλώνω την επιστημονική μου δημιουργικότητα σε παγκόσμιες καινοτομίες όπως οι κρεμαστές κατασκευές που απλά πολλαπλασιάζουν το κέρδος κεφαλαιο-κρατόρων θα μπορούσα να συνδράμω έγκαιρα στον επιστημονικό μηχανισμό επίλυσης του οικονομικού Ελληνικού προβλήματος.