Σας ανακοινώνουμε ότι την καλοκαιρινή περίοδο
4 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου 2016
θα λειτουργήσει το Προεπαγγελματικό τμήμα της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής «Κέντρο Χορού και Τεχνών» του Dansarte.

Η προετοιμασία συμπεριλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

-Κλασσικό Μπαλέτο: Η πολυδιάστατη πρακτική του μπαλέτου που προτείνεται εδώ βοηθά στην ενίσχυση και σαφήνεια της σκέψης και δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης με ένα σώμα έτοιμο να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της τέχνης του χορού.

-Σύγχρονο Χορό: Επιρροή από τις release τεχνικές, και από τις μεθόδους Axis Syllabus, Feldenkrais και Body-Mind Centering.-

-Αυτοσχεδιασμό

-Yoga

-Ανατομικό σώμα : Μυοσκελετικό stretching βασισμένο πάνω στις αρχές της εμπειρικής ανατομίας. Οι επιρροές για το μάθημα αυτό είναι οι μέθοδοι Body- Mind Centering, Axis Syllabus, Yoga.

-Σύνθεση και Χορογραφία
---------------------------------------------------
Tα μαθήματα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να λειτουργούν συμπληρωματικά το ένα με το άλλο με σκοπό να ανταποκρίνονται με συνολικό τρόπο στις ανάγκες ενός προεπαγγελματικού προγράμματος. Δίνεται παρόλα αυτά η δυνατότητα στους μαθητές που δεν ενδιαφέρονται να δώσουν εξετάσεις, να παρακολουθούν ανά μάθημα ή εβδομάδα.
Παράλληλα θα λειτουργήσουν φυτώρια εφήβων.
------------------------------------------------------

Ενημερώστε μας έγκαιρα για τη συμμετοχή σας στα τηλ. 2610-272 668 6942 406 992 και στο email: [email protected]


Θα διδάξουν οι:
Δημήτρης Καμινάρης //Γιάννης Αντωνίου
Τόνια Ζορμπαλά//Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Τίμος Ζέχας // Τατιάνα Λοβέρδου

Οι σπουδαστές του Προεπαγγελματικού τμήματος θα έχουν την ευκαιρία την πρώτη εβδομάδα 4-10 Ιουλίου να παρακολουθήσουν καθημερινά μάθημα κλασικού μπαλέτου και τα σεμινάρια σύγχρονου του Lab the Dance με τους διακεκριμένους δασκαλους:

Ειρήνη Αποστολάτου //Luke Jessop //Daiane Lopes da Silva
Μαρία Κολιοπούλου //Στέφανος Μπιζά//Γιάννη Καρούνη//Ερμή Μαλκότση

Από Δευτέρα 11 Ιουλίου, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Ημερήσιο Πρόγραμμα
Δευτέρα
10:00-11:00 Ανατομικό σώμα
11:15-1:00 Κλασσικό Μπαλέτο
1:15-3:00 Σύγχρονο Χορό
Τρίτη
10:00-11:00 Ανατομικό σώμα
11:15-1:00 Κλασσικό Μπαλέτο
1:15 -3:00 Σύγχρονο Χορό
3:15-4:15 Yoga
Τετάρτη
10:00-11:00 Ανατομικό σώμα
11:15-1:00 Κλασσικό Μπαλέτο
1:15-3:00 Σύγχρονο Χορό
3:15-4:45 Αυτοσχεδιασμό
Πέμπτη
10:00-11:00 Ανατομικό σώμα
11:15-1:00 Κλασσικό Μπαλέτο
1:15-3:00 Σύγχρονο Χορό
3:15-4:45 Σύνθεση και Χορογραφία
Παρασκευή
10:00-11:00 Ανατομικό σώμα
11:15-1:00 Κλασσικό Μπαλέτο
1:15-3:00 Σύγχρονο Χορό
Σάββατο
10-12 Κλασσικό Μπαλέτο
12:15-2:00 Σύγχρονο Χορό


Τατιάνα Λοβέρδου
Γεννήθηκε στη Πάτρα. Έκανε προεπαγγελματικές σπουδές στη σχολή του Λεωνίδα Ντε Πιάν στην Αθήνα, ενώ παράλληλα φοίτησε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου. Το 1990 δημιούργησε το ¨Κέντρο χορού και την ομάδα χορού ¨Παρουσία¨(η οποία μετεξελίχθηκε στην σημερινή επαγγελματική ομάδα χορού" SaltoFuturo"). Από το 1989 έως το 1999 παρακολούθησε σεμινάρια Σύγχρονου Χορού (Ε.Ηawckins, H. Limon και Release τεχνικές), Τai- Chi, Yoga, Body-Mind Centering, Massage και ταυτόχρονα φιλοξένησε στη σχολή της κύκλους σεμιναρίων με τις αντίστοιχες τεχνικές. Ως υπότροφος του Fullbright σπούδασε στο σχολείο του Body-Mind Centering® στην Αμερική την περίοδο 1999 – 2002 – Amherst College,Massachusetts – αποκτώντας τον τίτλο της "Practitioner" και "Somatic Movement Educator", ενώ το 2000 πήρε μαθήματα σύγχρονου χορού στην Νέα Υόρκη ( Trisha’s Brown School καιMovement Research School). Παράλληλα ασχολήθηκε με την Yoga. Μαθήτευσε δίπλα στους δασκάλους Patti Bradshaw, Κωνσταντίνο Γιαννετάκη, Penny Chaplin. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar Yoga. Παρουσιάζει την δουλειά της σαν χορογράφος από το 1993 στη Πάτρα και την Αθήνα. Συνεργάζεται με το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Πάτρας από το 1996.
Το 2008 άνοιξε το Κέντρο Χορού και Τεχνών DANSARTE, συνδυάζοντας την παράλληλη λειτουργία της σχολής χορού και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Διδάσκει καθημερινά Σύγχρονο Χορό, Αυτοσχεδιασμό και Yoga έχοντας σαν αφετηρία το Body-Mind Centering ενώ παράλληλα διδάσκει το B.M.C. σε κύκλους σεμιναρίων. Από το 2010 φιλοξενεί στο Dansarte την μέθοδο Axis Syllabus του Frey Faust σε μακρόχρονους εκπαιδευτικούς κύκλους. Είναι ενταγμένη και η ίδια στο certification program της μεθόδου. Διδάσκει στη Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας. Το 2015-2016 για πρώτη φορά στην Δυτική Ελλάδα λειτουργεί την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Dansarte την οποία διευθύνει η ίδια. Όραμά της είναι μέσα από τη σχολή αυτή να ξεπηδήσει ένα μόνιμο χορευτικό επαγγελματικό σχήμα.

Dansarte.
Η σχολή χορού της Τατιάνας Λοβέρδου ξεκίνησε το έργο της στην Πάτρα το 1989. Το 2008 η σχολή μεταφέρθηκε στη νέα της και οριστική διεύθυνση Όθωνος Αμαλίας και Καρόλου 1 με την επωνυμία Κέντρο Χορού και Τεχνών «Dansarte». Η εύρεση του χώρου αυτού είναι το αποτέλεσμα μακρόχρονης έρευνας και η υλοποίηση ενός οράματος της Τατιάνας Λοβέρδου που φέρνει σε παράλληλη λειτουργία την σχολή χορού με τον επαγγελματικό χορό σε επίπεδο παραστάσεων αγκαλιάζοντας ταυτόχρονα και τις άλλες τέχνες. Το Dansarte βρίσκεται στην καρδιά του λιμανιού της πόλης με θέα στην θάλασσα, στον 2ο όροφο μιας παλιάς σταφιδαποθήκης. Έχει ανακαινιστεί και αποτελεί ταυτόχρονα σχολή χορού και χώρο εκδηλώσεων έχοντας κινητούς τοίχους που μετατρέπουν τις τρεις αίθουσες διδασκαλίας σε θέατρο χωρητικότητας 180 ατόμων. (265 τ.μ) Η αίθουσα αυτή χρησιμοποιείται για παραστάσεις και εκδηλώσεις της σχολής αλλά και άλλων πολιτιστικών φορέων.

// Σχολή ανοικτή σε όλες τις ηλικίες (ώρες λειτουργίας 5-11μμ)

Το Dansarte είναι ίσως ο μοναδικός χώρος σε όλη την Ελλάδα με την συγκεκριμένη δυναμική, δημιουργώντας ένα προεπαγγελματικό προφίλ υψηλού επιπέδου για παιδιά και ενήλικες. Είναι ένας χώρος εκπαίδευσης και τέχνης αναγνωρισμένος από το κράτος. Λειτουργεί καθημερινά τα απογεύματα σαν σχολή κλασικού και σύγχρονου χορού για παιδιά και ενήλικες πλαισιωμένη από καταξιωμένους δάσκαλους απόφοιτους επαγγελματικών σχολών χορού με μακρόχρονη εμπειρία και κατάρτιση. . Ταυτόχρονα παρέχει έναν κύκλο συμπληρωματικών μαθημάτων όπως Yoga- Afro brazilian -Street Jazz- Pilates. Φιλοξενεί μακρόχρονους κύκλους σεμιναρίων πάνω στο κλασικό αλλά και σύγχρονο χορό, στη Yoga καθώς και στις διεθνείς μεθόδους Body-Mind Centering και Axis Syllabus.