Πλήθος μαθητών παρακολούθησε το βράδυ της Παρασκευής στο θέατρο «Επίκεντρο» της Πάτρας την σχολική θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Πρόκειται για την παράσταση που ανέβασε στο θεατρικό σανίδι του Επίκεντρου το 9ο Γυμνάσιο Πατρών, με την συμμετοχή των μαθητών του σχολείου και υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους.

Τα παιδιά που πήραν μέρος στην παράσταση κατάφεραν να αποδώσουν τα σύγχρονα και επίκαιρα μηνύματα που άλλοτε υποκρύπτει και άλλοτε προβάλει με έναν καυστικό και σατυρικό τρόπο το έργο του μεγάλου αυτού συγγραφέα.

Ένα έργο που παίχτηκε στα χρόνια της δικτατορίας, γνωρίζοντας μεγάλη θεατρική επιτυχία, με τον Κώστα Καζάκο (τον σημερινό καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας) και την μεγάλη Τζένη Καρέζη να μοιράζονται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το 9ο Γυμνάσιο Πατρών έδειξε και σε αυτή την παράσταση ότι έχει θεατρική παιδεία, σε μία παράσταση που, αξίζει να σημειωθεί, είχε παιχθεί με τα ίδια παιδιά και τους ίδιους πρωταγωνιστές  προ ημερών, στην πλατεία Συντάγματος, στο Ναύπλιο και εκεί με απόλυτη επιτυχία.


Οι ηθοποιοί - μαθητές με το ταλέντο που τους διακρίνει, τις αμέτρητες ώρες αφοσίωσής τους για τις ανάγκες της παράστασης καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς και τον τεράστιο ζήλο που υπέδειξαν, άφησαν πολλές υποσχέσεις για το τι μπορεί να κάνει η μαθητική κοινότητα, αλλά και για το πως μπορεί να καλλιεργηθεί το μικρόβιο του θεάτρου στα σχολεία.

Ιδιαίτερος λόγος πρέπει να γίνει και για την καθηγήτρια – σκηνοθέτη της παράστασης Ελένη Καδά που με τις γνώσεις της, την αγάπη της και την αφοσίωση που έδειξε στα παιδιά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία αυτή, όπως σημαντική ήταν και η συμβολή της καθηγήτριας μουσικής Ελπίδας Νούσα.

Η σχολική κοινότητα του 9ου Γυμνάσιου Πατρών, μαθητές, καθηγητές και γονείς μπορούν να αισθάνονται περήφανοι για την παράσταση αυτή και σίγουρα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους.