Για το σκέπαστρο του ΟΛΠΑ που υπάρχει στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας έχουν γραφτεί πολλά κατά καιρούς.

Το τεράστιο αυτό σκέπαστρο είναι ετοιμόρροπο από τον σεισμό του 2008 και από τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για να πέσει, ακόμα και με μία μετρίου επιπέδου σεισμική δόνηση. Ο χώρος πλέον δεν χρησιμοποιείται μετά την δημοσιότητα που είχε το όλο θέμα, ενώ υπάρχει σχετική επισήμανση που απαγορεύει στους οδηγούς να παρκάρουν το αμάξι τους εκεί.

Το σημείο που βρίσκεται καλύπτει ένα κεντρικό μέρος του κομματιού Γούναρη – Αγίου Νικολάου στο παλαιό λιμάνι, ένα κομμάτι που εδώ και ένα χρόνο η δημοτική αρχή θέλει να προχωρήσει στην ανάπλασή του, χωρίς όμως να την έχουν αφήσει οι λοιποί φορείς.

Βλέπετε, το όλο θέμα εμπλέκεται στο θαλάσσιο μέτωπο και στην παραλιακή ζώνη, παρόλο που το συγκεκριμένο κομμάτι η κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να το παραχωρήσει στον Δήμο.

Πάντως, το σκέπαστρο, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να φύγει από εκεί. Η κατεδάφισή του είναι πολυέξοδη, αφού καλύπτεται από ένα ειδικό υλικό που είναι καρκινογόνο, ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής η διάθεση από τον ΟΛΠΑ για να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση. Ο χώρος, λοιπόν, παραμένει αναξιοποίητος.


Η δημοτική αρχή έχει σχέδια για να δημιουργήσει τόσο στον χώρο που υπάρχει αυτό το τεράστιο στέγαστρο, όσο και στο διπλανό κτίριο που είναι ετοιμόρροπο, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και γενικότερα αθλοπαιδιές που θα συμβάλουν στην μετατροπή του σε ένα πάρκο αναψυχής, ψυχαγωγίας και αθλητισμού, στο πιο κεντρικό σημείο, ίσως του παραλιακού δρόμου, στο παλαιό λιμάνι.

Ο χώρος, όπως μπορεί να δει κανείς από τις φωτογραφίες είναι τεράστιος, παραμένει όμως έτσι εδώ και χρόνια, χωρίς επί της ουσίας να χρησιμεύει σε τίποτα και σε κανέναν. Ως πότε;

(Οι φωτογραφίες είναι του Πάνου Ζησιμόπουλου για το patrasevents.gr).