Ανυπομονησία, αγωνία και νευρικότητα είναι μερικά από τα συναισθήματα που συνοδεύουν το πρώτο ραντεβού με ένα πιθανό ερωτικό ταίρι.

Οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει κανείς είναι αρκετές και μοιάζουν συνήθως πολύ σημαντικές: Τι να φορέσω; Πού να πάμε; Τι ώρα θα ήταν καλύτερα να βρεθούμε;

Αναλογιστήκατε όμως ποτέ τι πρέπει να φάτε πριν από ένα πρώτο ραντεβού για να νιώθετε καλά και να είστε όσο το δυνατόν πιο λαμπεροί;

Μια ομάδα διατροφολόγων σάς έχει την απάντηση! Δείτε, σύμφωνα με το onmed, ποιες είναι οι τροφές που θα σας εξασφαλίσουν ηρεμία, λάμψη αλλά και... επίπεδη κοιλιά ώστε να είστε άριστα προετοιμασμένοι για το ραντεβού σας!

1. Ξηροί καρποί για να διώξετε το στρες

Το στρες είναι μια βιολογική διεργασία που επηρεάζεται σημαντικά από τη διατροφή. Τα σνακ που δεν ανεβάζουν απότομα το ζάχαρο αποδεικνύονται στην περίπτωση αυτή ιδιαίτερα βοηθητικά. Προτιμήστε τους ξηρούς καρπούς, όπως τα αμύγδαλα, τα καρύδια Βραζιλίας, τα καρύδια και τα μακαντάμια, αφού παρέχουν πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά, συστατικά που κρατούν μακριά τις λιγούρες (άρα δεν προκαλούν επιπλέον νευρικότητα!). Οι ξηροί καρποί αποτελούν επίσης καλή πηγή μαγνησίου, το οποίο ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

2. Τραγανά φρούτα και λαχανικά για δροσερή αναπνοή

Τα καρότα, τα μήλα και το σέλινο διευκολύνουν την απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια, η οποία συμβάλλει στην κακοσμία του στόματος. Επίσης, τα τραγανά φρούτα και λαχανικά ενισχύουν την παραγωγή σάλιου ώστε να εξουδετερωθούν τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας, τα οποία επίσης ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή. Το σέλινο είναι επίσης διουρητικό, οπότε δρα ενάντια στην κατακράτηση υγρών και το φούσκωμα. Μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό, αφού και η αφυδάτωση της στοματικής κοιλότητας επιδεινώνει την κακοσμία.

3. Πράσινο smoothie για λαμπερό δέρμα

Ένα λαμπερό πρόσωπο απαλλαγμένο από σπυράκια και στίγματα είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θέλετε να εντυπωσιάσετε στο πρώτο ραντεβού. Ένα smoothie με αβοκάντο, ανανά, νερό καρύδας και σπανάκι θα δώσει στο δέρμα σας την απαραίτητη ενυδάτωση και βιταμίνη C και παράλληλα θα διώξει τις τοξίνες.

4. Υγιεινά λιπαρά για να προετοιμάσετε το στομάχι σας

Μην προσπαθήσετε να διώξετε το στρες του πρώτου ραντεβού με ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό. Κατά πάσα πιθανότητα το ραντεβού θα περιλαμβάνει αλκοόλ (έξοδος σε μπαρ, δείπνο κ.λπ.), οπότε πρέπει από πριν να έχετε προετοιμάσει κατάλληλα το στομάχι σας για να μην σας... βαρέσει το ποτό. Τα υγιεινά λιπαρά, όπως αυτά που παρέχει ο σολομός και το ελαιόλαδο, επιβραδύνουν το ρυθμό απορρόφησης του αλκοόλ και επίσης αποτρέπουν τον ερεθισμό του στομάχου από το αλκοόλ.

5. Μαύρη σοκολάτα για καλύτερη διάθεση

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει ποικίλες ουσίες που δρουν ευεργετικά στη διάθεσή μας. Μία από αυτές είναι η φαινυλαιθαναμίνη, η οποία δρα ως νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει επίσης μαγνήσιο, συστατικό απαραίτητο για τη σύνθεση της σεροτονίνης, της ορμόνης που καθορίζει στο μεγαλύτερο βαθμό τη διάθεση.