Το Επίκεντρο+ παρουσιάζει στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας τη χοροπαράσταση «Τα Ορνίθια», σε σκηνοθεσία και διασκευή κειμένου Μαριμίλλης Ασημακοπούλου.

Μετά τις παραγωγές «Σολομώντεια λύση» και «Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο» που είχαν μεγάλη απήχηση στο παιδικό κοινό, το Επίκεντρο+ προτείνει σε χοροθέατρο από παιδιά για παιδιά μια ελεύθερη διασκευή στους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη που στόχο έχει να ενεργοποιήσει την αισθητική των παιδιών για το αρχαίο κείμενο με ένα σύγχρονο τρόπο.

Η παράσταση δίνεται για τη στήριξη του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Παιδιού Μονάδας Αρρένων Δυτικής Ελλάδας Σκαγιοπουλείου Ιδρύµατος. Συγκεκριμένα για την προμήθεια οικιακού εξοπλισμού και για την κάλυψη αναγκών σε είδη ρουχισμού των φιλοξενουμένων. 

H υπόθεση

Όλα τα πτηνά της Πάτρας µε την βοήθεια κάποιων παιδιών, τολµούν να πουν “όχι ευχαριστώ” και αποφασίζουν να χτίσουν µια ολοκαίνουργια πόλη, που δεν θα μοιάζει καθόλου σε αυτό που ξέρουµε έως τώρα.

Τα τόσο επίκαιρα μηνύματα του Αριστοφάνη ενεργοποιούν µε τον καλύτερο τρόπο την πνευματικότητα των νέων ανθρώπων και δίνουν λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος µας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Διασκευή – σκηνοθεσία – χορογραφίες: Μαριµίλλη Ασηµακοπούλου

Μουσική επένδυση: Μαριµίλλη Ασηµακοπούλου - Παναγιώτης Χριστόπουλος

Κοστούμια: Άρτεµις Πατσαλιά-Κωστήρη

Διδασκαλία τραγουδιών: Αρσινόη Γεωργοπούλου

Εικονογράφηση εντύπων: Ιωάννα Φαίδρα Συρµαϊδη-Ασηµακοπούλου

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Παραγωγή: Επίκεντρο+

Παράσταση: Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στις 9:00 το βράδυ

Πληροφορίες: 2610 46 10 50

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά Τιμή εισόδου: 8 € είσοδος

Προπώληση εισιτηρίων στο Επίκεντρο+ και στα καταστήματα :

Tiny Shop – Παντανάσσης 40

Αποθήκη Κωσταρά  - Πατρέως 8-10

Ζαχαροπλαστείο Μουσελίν – Γεροκωστοπούλου 22

Ένας εκ των χορηγών είναι και το patrasevents.gr.