Το 1o Pride έριξε αυλαία, όμως ήταν μία γιορτή για την τοπική κοινωνία της Πάτρας που έδειξε, παρά τις όποιες προκαταλήψεις και τα ταμπού που σίγουρα υπάρχουν, ότι είναι ανοικτή στο να φιλοξενήσει τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Ήταν μία γιορτή στην οποία συμμετείχαν, πέρα από τα μέλη της κοινότητας των LGTB, τόσο της Πάτρας, όσο και άλλων πόλεων που ήρθαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα, μόνο για αυτόν τον λόγο, δεκάδες ακόμα σύλλογοι, φορείς και οργανώσεις προερχόμενοι από διαφορετικούς χώρους και κατευθύνσεις.

Ήταν μία πολύχρωμη γιορτή όπου κυριάρχησαν η σημαία του ουράνιου τόξου, τα καυστικά συνθήματα, ο παλμός και είχε ως βασικά της μηνύματα την αγάπη, την ειρήνη, την στήριξη της διαφορετικότητας, τον αγώνα κατά του μίσους, της ομοφοβίας και του ρατσισμού.

Τον αγώνα σε τελική ανάλυση υπέρ της ελευθερίας του λόγου και των συναισθημάτων και κατά του φασισμού και κάθε μορφής ολοκληρωτισμού. Ήταν ένας πολύχρωμος αγώνας περηφάνιας που σίγουρα βοήθησε την πόλη να δει το όλο θέμα αλλιώς. «Δες το αλλιώς», αυτό δεν ήταν και το σύνθημα της όλης διοργάνωσης.

Δείτε ένα υπέροχο βίντεο που ανέβασε η Bonelli Arte με high lights από όσα έγιναν στον μώλο της Αγίου Νικολάου του περασμένο διήμερο. 


1o Lgbtqi+ Pride Patras 2016