Υπάρχει ένα αστειάκι που λένε οι ηθοποιοί μεταξύ τους…

«Έχεις υπόγειο χωρίς κολόνες; Κάντο θέατρο»!

Δεν περιμένω να γελάσεις απλά να καταλάβεις πως σε μια εποχή που ουσιαστικά δεν πάσχουμε από χώρους και που όλα γίνονται γρήγορα (κυρίως γίνονται αντιγραφές), είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τα μέρη εκείνα που έχουν να σου δώσουν μια καλή αφορμή για διασκέδαση και ψυχαγωγία.

Μια μικρή εισαγωγή για την έκπληξη που ακολουθεί και έχει να κάνει με ένα θέατρο στον κήπο. Στην Πάτρα και στις Γραμμές Τέχνης (Μαιζώνος 271) σκέφτηκαν πως τους καλοκαιρινούς μήνες οι θεατρόφιλοι επιλέγουν πολύ προσεκτικά τις παραστάσεις που θα δουν και ένας από τους λόγους είναι η αφόρητη ζέστη.

Τις μέρες που η πόλη καίγεται, το θέατρο στο κήπο είναι ότι πρέπει για όλους εμάς που θέλουμε να ψυχαγωγηθούμε κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Έβγαλαν καρέκλες, έστησαν μια αξιοπρεπή σκηνή άναψαν τα φώτα και μας προσκαλούν σε καλοκαιρινές νύχτες γεμάτες θεατρικό ενδιαφέρον.


Το κάτι νέο και πολλά υποσχόμενο που ξεκίνησε στην πόλη μας άνοιξε την καρδιά…

Η πόλη και η ύπαιθρος δείχνει να είναι πιο κοντά από ποτέ!

Oι τέχνες μεταφέρονται στους δρόμους για τους όποιους λόγους και αυτό είναι μια καλή αρχή να νιώσουμε πιο οικεία και άνετα με το θέατρο και γιατί όχι να γίνουμε μέρος αυτού, με τη διαφορά πως δεν θα ήμαστε σε κλιματιζόμενο χώρο αλλά σε έναν «κρυμμένο» κήπο!