Στις ημέρες μας λίγοι είναι εκείνοι που δεν έχουν μπει στον πειρασμό να μπουν στο Facebook και να δοκιμάσουν τον κόσμο των social media. Ακόμα και άνθρωποι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας. Φαίνεται όμως πως το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να θέτει και τη σχέση σας σε κίνδυνο, όπως δείχνουν τουλάχιστον πρόσφατες έρευνες.

Πρόσφατη ανθρωπολογική μελέτη σύμφωνα με το healthview έδειξε πως ορισμένοι άνθρωποι το θεωρούν όντως πως το Facebook τους δίνει μια μεγάλη πρόσβαση στις κοινωνικές σχέσεις των συντρόφων τους και αυτό "τρέφει" την ανασφάλεια τους.

Αυτό φυσικά μπορεί, όπως παραδέχονται οι συμμετέχοντες στη μελέτη, να φανεί και στην συμπεριφορά τους προς τον σύντροφο τους με αποτέλεσμα να ακολουθήσει γκρίνια και ένταση.

Άλλες έρευνες έχουν υποστηρίξει την ιδέα πως το Facebook τονώνει τη ζήλια με τ να δίνει πρόσβαση σε πληροφορίες για τον/την σύντροφο. Πληροφορίες που δεν θα είχαν χωρίς τα social media. Ένας από τους τρόπους που η τεχνολογία έχει αλλάξει τις σχέσεις είναι με την διευκόλυνση της παρακολούθησης των άλλων. Μπορούμε εύκολα να δούμε πότε μίλησαν και με ποιόν, τι είπαν και που πήγαν. Φυσικά, όπως λένε οι ειδικοί, πρέπει να υπάρχει ένα όριο σε όλο αυτό αλλιώς οι επιπτώσεις στη σχέση μπορεί να είναι ακόμα και καταστροφικές.

Όπως λέει ο καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Baath, Sam Carr "το Facebook προωθεί αυτή τη γλώσσα της παρακολούθησης στην καθημερινότητα των νέων ανθρώπων. Αλλάζει έτσι και τον τρόπο με τον οποίο σχετίζονται. Υπάρχει όμως ένα ψυχολογικό κόστος από όλη αυτή την αλληλεπίδραση τεχνολογίας - ανθρώπων. Και το κόστος το πληρώνει συχνά η ανθρώπινη σχέση".