Νέες καταγγελίες από τους εργαζόμενους της μονάδας «Ίρις» της Πάτρας για τον τρόπο λειτουργία της.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους μετά το περιστατικό του πνιγμού ασθενούς με το φαγητό του, ένας ακόμα τρόφιμος εισήχθη στο νοσοκομείο γιατί όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι δεν του χορηγείται η κατάλληλα φαρμακευτική αγωγή.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Παραμένει αδικαιολόγητη η απροθυμία του Υπουργείου Υγείας να δώσει λύση στο φαινόμενο κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος που λαμβάνει χώρα στις Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην Αθήνα και στην Πάτρα του Σωματείου ΕΠΨΥΠΕ ΙΡΙΣ.  

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την13/6/2016 ασθενής πνίγηκε με το φαγητό και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, εφόσον η βάρδια δεν είχε το απαραίτητο προσωπικό. Χθες βράδυ άλλος ασθενής ο κος Παναγάκης έκανε εισαγωγή για απόφραξη εντέρου στο ΠΓΝΠ, επειδή δεν του χορηγείται από την εταιρεία η φαρμακευτική του αγωγή.

Με απορία αλλά και αγανάκτηση πλέον παρακολουθούμε τις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας απέναντι στο εν λόγω Σωματείο. Χάνονται ανθρώπινες ζωές και αδιαφορεί». Πάντως, για την ώρα δεν έχει εκδοθεί το επίσημα πόρισμα των γιατρών για τα αίτια εισαγωγής του τρόφιμου στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, υπήρξε μία καταγγελία από εργαζόμενους κατά της διοίκησης της μονάδας που υποστήριζε ότι κυκλοφορούσε στους διαδρόμους μία ανακοίνωση διάψευσης όλων όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το «Ίρις» το τελευταίο διάστημα.

Ανακοίνωση που σύμφωνα με την καταγγελία, ζητούσε η διοίκηση από τους εργαζομένους να υπογράψουν. Ωστόσο, η καταγγελία δεν επιβεβαιώθηκε σε επικοινωνία που υπήρξε με την μονάδα.