Σε ανακοίνωσή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Πετρόπουλος, τονίζει τα εξής για τα δημοσιεύματα που γράφτηκαν σχετικά με την άρδευση της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα του Πηνειού.

«Με αφορμή τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, που αναφέρονται στις ανακοινώσεις των τοπικών Κυβερνητικών Βουλευτών, για αλλαγή της μελέτης όσον αφορά την άρδευση της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα του Πηνειού, μια αλλαγή μελέτης που στόχο έχει όπως αναφέρεται, να αλλάξει δια παντός τον τρόπο με τον οποίο ποτίζονται σήμερα τα χωράφια ολόκληρης της Δυτικής Αχαΐας, όπου σχεδιάζεται σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες και πιο συγκεκριμένα του Υπουργείου Υποδομών, όπως επικαλούνται τα σχετικά δημοσιεύματα, να μην μείνει καθόλου χώρος που να μην αρδεύεται στην Δυτ. Αχαϊα δράττομαι της ευκαιρίας να τοποθετηθώ δημόσια και να επισημάνω εκτάσεις που σίγουρα δεν θα έχουν συμπεριληφθεί στο μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο και μιλάω για τις μεγάλες εκτάσεις που υπάρχουν στις τοπικές κοινότητες Χαραυγής, Σαντομερίου, Βελιτσών, Πορτών, Κάλφα, Βάλμη κλπ, απ΄ όπου διέρχονται και οι ποταμοί που απορρέουν στο φράγμα του Πηνειού και που θα ήταν κρίμα και προκλητικό να μην συμπεριληφθούν στον εν λόγω νέο επανασχεδιασμό.

Ευελπιστώ λοιπόν με βάσει την εξαγγελία και δέσμευση των τοπικών κυβερνητικών Βουλευτών, που παράλληλα ανέφεραν, ότι στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας μια καινούργια μελέτη για τη μεταφορά του νερού του Πηνειού, με στόχο να αρδευτεί και το τελευταίο χωράφι της Δυτικής Αχαΐας, να συμπεριληφθούν σ΄ αυτόν τον σχεδιασμό και οι προαναφερόμενες αρκετά μεγάλες και ζωτικής σημασίας για την εν λόγω περιοχή και τους κατοίκους της, εκτάσεις.

Επειδή αυτές οι προαναφερόμενες περιοχές είναι εκτός σχεδιασμών, τόσο στην ύδρευση, όσο και στην άρδευση από τα φράγματα του Πείρου και του Πηνειού, θέλω να πιστεύω ότι έστω και τώρα θα τύχουν της πρέπουσας αντιμετώπισης. Εν αναμονή λοιπόν για τα νεώτερα…».