Σε κάθε εξεταστική να ζεις με το ίδιο άγχος...

Μήπως δεν έχει διαβάσει καλά ο μπροστινός σου!!!

Είναι η περίοδος που -κακά τα ψέματα- έχεις κάνει περισσότερα τάματα, σταυρούς και ευχέλαια απ' ότι η γιαγιά σου σε περίοδο νηστείας, η πίστη στο θαύμα σου έχει γίνει τρόπος ζωής και ο Χριστός με την Παναγία μαζί με όλο το τάγμα των Αποστόλων έχει μετακομίσει σπίτι σου, λογικό, τόσες φορές που τους επικαλείσαι κάθε μέρα.

Ααααχ... φύσηξε εξέτασης βοριάς και εσύ πάλι είχες ανοιχτό παράθυρο. Τι και αν πήρες το Πάσχα όλη την Εθνική Βιβλιοθήκη στη βαλίτσα σου με σκοπό να διαβάσεις (''αυτή τη φορά θα προετοιμαστώ, δε θα τρέχω πάλι τελευταία στιγμή''), όπως τα πήρες έτσι και τα έφερες, τζάμπα το κουβάλημα. Τι και αν το πήρες απόφαση και έκατσες ένα βράδυ σπίτι, είδες όλους τους κύκλους από το ''Game of Thrones'' -ΞΑΝΑ- και βγήκες τελικά την επομένη και γύρισες... μεθαύριο!

Το ξέρουμε, το περάσαμε και εμείς, σε κατανοούμε και συμπάσχουμε! 

Είναι λογικό... Ζεις και σπουδάζεις στην Πάτρα! Πού; Στην Πάτρα... που βγαίνεις για έναν καφέ (για μία ωρίτσα, ίσα να ξεσκάσεις και να αλλάξεις σημειώσεις), πας μωρέ χαλαρά για μία μπυρίτσα (νταααξ για λίγη ώρα παραπάνω δε χάλασε και ο κόσμος) και καταλήγεις στο Ρίο να χορεύεις ξέφρενα ''θα βγαίνω, θα πίνω και μάθημα δε δίνω'' (έχεις και χιούμορ, τι να κάνουμε).

Έρχεται όμως και εκείνη η τελευταία νύχτα πριν το μεγάλο Βατερλώ, που μπορείς να διαβάσεις ολόκληρο τον Όμηρο σα να διαβάζεις τις οδηγίες από το απορρυπαντικό, να χωρέσεις πάνω σου ολόκληρη την Πάπυρος Λαρούς και να γίνεις πράκτορας του FBI, ώστε να στείλεις στους απ' έξω τα θέματα και να σου πουν τις απαντήσεις. 

Βέβαια, δε λείπουν, μέσα στον κακό χαμό και τα χιουμοριστικά ποσταρίσματα στο Facebook από φοιτητές που έχουν το ''γνώθι σαυτόν'' και είπαν να το διασκεδάσουν, γιατί αν δε μπορείς να αποφύγεις κάτι, χαλάρωσε και απόλαυσέ το!


Η άρνηση...


Φάση... ''κρυφό σχολειό''


Πάνω απ' όλα η ψυχολογία


Μακριά από εμάς...


Τί δίνουμε αύριο;


Απορίες για... ξενύχτηδες


Ρωμαίο, Ρωμαίο...


Πάνω απ' όλα το πρόγραμμα...


Πήγα σε μάγισσες...


Σαν την αγελάδα που βλέπει το τραίνο να περνά...


Η πραγματική σημασία του ρήματος είναι αυτή


Ο Άγιος μπορεί να είναι της επιλογής σας...


Και έχεις να προσέχεις και εκείνα τα ''θανάσιμα αμαρτήματα''... οι φιλόλογοι θα καταλάβουν!

Αλλά πάνω απ' όλα θετική σκέψη, ηρεμία και πίστη παιδιά! Που ξέρεις... γίνονται και θαύματα!!!


P.S. Άφησε και εσύ το δικό σου σχόλιο - ''πόνο'' για την εξεταστική και δε θα νοιώθεις πια μόνος, υπάρχουν πολλοί με τα ίδια συναισθήματα που θα ταυτιστούν!!!