Η Γιορτή της μουσικής, που ξεκίνησε ως ιδέα από την Γαλλία το 1982 (Fête de la musique), μας δίνει πάλι ραντεβού στην Πάτρα την Τρίτη 21 Ιουνίου για τον 35ο εορτασμό της.

Με την αφορμή αυτή, ο Σύνδεσμος Γαλλόφωνων Αχαΐας (AFA), σε συνεργασία με τη Δημοτική βιβλιοθήκη - Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων, και με την υποστήριξη του Café το Νέον και του ψητοπωλείου Η Θράκα, διοργανώνει για τετάρτη συνεχόμενη χρόνια συναυλία. Φέτος, θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε τους Ταγκοραμμένους.

Οι Ταγκοραμμένοι δημιουργήθηκαν στη Πάτρα το 2006 και έχουν ασχοληθεί στο πέρασμα των χρόνων με διαφορετικά είδη μουσικής όπως tango, milonga, latin, swing και ρετρό μουσικές και τραγούδια. Τραγουδούν μελωδίες σε διαφορετικές γλώσσες, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Αγγλικά και Ελληνικά και κάθε συναυλία τους καταλήγει σε ένα μεγάλο πάρτι! Στις συναυλίες τους παρουσιάζουν και δικές τους συνθέσεις σε παρόμοιο ύφος και στυλ.

Έχουν εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχουν στήσει δεκάδες αυτοσχέδιες συναυλίες στο δρόμο, σε πλατείες, στα πιο απίθανα μέρη !

Το συγκρότημα αποτελούν οι Κώστας Ζυγούρης (ακορντεόν), Αλέξανδρος Κλαδάς (κρουστά), Κώστας Τσαρούχης (κοντραμπάσο) και Νίνα Καραμολέγκου (φωνή).

.Ο Σύνδεσμος Γαλλόφωνων Αχαΐας (AFA) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2009 στην Πάτρα, Αχαΐα. Στόχοι του είναι η μετάδοση της γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού και η ανάπτυξη αλληλεγγύης και κοινωνικών δεσμών μεταξύ των διαφόρων γαλλόφωνων και γαλλόφιλων πληθυσμών της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Πρόεδρος του ΔΣ είναι η Geraldine Georget-Kyprianoυ. www.afapatras.com