Πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας από 10-12 Ιουνίου 2016, η αναβίωση των Νεμέων Αγώνων. Την έναρξη της 6ης Νεμεάδας κήρυξε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Οι αρχαίοι Έλληνες εόρταζαν τους αγώνες στη Νεμέα ως μέρος του λεγόμενου κύκλου των εορτών στους Δελφούς, στην Ισθμία και τους γνωστότερους σήμερα αγώνες στην Ολυμπία.

Οι αρχαίοι πανελλήνιοι αγώνες της Νεμέας περιλάμβαναν όλα τα αγωνίσματα μεταξύ των οποίων και την πάλη, η οποία από τα αρχαιότατα χρόνια αποτέλεσε ένα από τα κυριότερα αγωνίσματα και η παλαιστική ενασχόληση, ως άριστο παιδαγωγικό μέσο, καταλάμβανε βασικό μέρος της εκπαίδευσης.

Το άθλημα της πάλης για πρώτη φορά παρουσιάστηκε σε Νεμεάδα με την συμμετοχή επίλεκτων αθλητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛ.Ο.Π.). Στο αγώνισμα της πάλης της 6ης Νεμεάδας συμμετείχαν, μεταξύ άλλων και τρεις (3) πατρινοί αθλητές της Ελευθέρας και πιο συγκεκριμένα οι Ιάσονας Παπαθανασόπουλος, Θωμάς Νάνο και Αλέξανδρος Νάνο συνοδευόμενοι από τον προπονητή τους κ. Ζαφείρη Ρέλλο.

(Στο εξώφυλλο η φωτογραφία με αθλητές, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του αγωνίσματος της πάλης, στο αρχαίο στάδιο της Νεμέας).