Έχετε διαβάσει σίγουρα για την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του εξωτερικού για προϊόντα όπως κρασί και ελαιόλαδο -από τον κλάδο της διατροφής και όχι μόνο- που σχετίζονται με την Ελλάδα.

Πολύ πιθανόν οι παππούδες σας να είχαν στο ράφι με τα ξυριστικά, δίπλα στην χτένα τους ένα μικρό πράσινο σαπούνι.

Πως συνδέονται όλα αυτά;

Με το ξεκίνημα τριών Πατρινών που δημιούργησαν το «Εν… Λάδι»! Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Σπηλιόπουλος, ο Κωνσταντίνος Τσαπικούνης και ο Παναγιώτης Κουκουζέλης αν και με διαφορετικό αντικείμενο εργασίας ο καθένας, δημιούργησαν μια εταιρεία που παρασκευάζει φυτικά προϊόντα περιποίησης από αγνά υλικά με βάση το γνωστό σε όλους ελαιόλαδο.

Πριν βιαστείς να πεις «οκ, όλοι το κάνουν»… Θα σε προλάβω λέγοντάς σου, πως αυτή η προσπάθεια διαφέρει γιατί πρώτον μιλάμε για μια ασχολία στην οποία είχαμε συνηθίσει γυναίκες να «κρύβονται» από πίσω, δεύτερον γιατί έχουν καταφέρει, αυτό το πράσινο σαπούνι που οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας χρησιμοποιούσαν παντού (σοβαρά τώρα το παντού) να το βάλουν σε μπουκάλι με «ντιζαϊνάτο περιτύλιγμα» και μάλιστα εξ ολοκλήρου από ελαιόλαδο όχι από απόσταγμα ελαιολάδου και τρίτον γιατί το έχουν αγαπήσει με τέτοιο ζήλο που σε κάνει να απορείς για το ίδιο του το περιεχόμενο.


«Το 2015 αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε με φυτικά συστατικά αναπτύσσοντας καλλυντικά και προϊόντα από ελαιόλαδο. Το πρώτο προϊόν Εν… λάδι ήταν ένα αφρόλουτρο ελαιολάδου από μια συνταγή της… «γιαγιάς» το οποίο αντικατέστησε το παλιό πράσινο σαπούνι που όλοι γνωρίζουν σε στερεή μορφή. Η παρασκευή τους βασίζεται σε προϊόντα από έλαια όπως το πασίγνωστο argan, το λάδι καρύδας, το βαλσαμόλαδο, το αμυγδαλέλαιο, το δαφνέλαιο και πολλά άλλα, ενώ αρωματίζονται με συστατικά φιλικά προς την επιδερμίδα όπως η αλπική λεβάντα, ο κέδρος, το τριαντάφυλλο, το γιασεμί και πολλά ακόμα», ανέφεραν στο patrasevents.gr.


Δημιουργική εξωστρέφεια...

Τα προϊόντα Eν… Λάδι εμπλουτίζονται με φυτικά δραστικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, το συνένζυμο q10, τον ελίχρυσο, το ρόδο δαμασκού, το κερί ελιάς και πολλά ακόμα στην πλέον "καθαρή" μορφή τους.

«Αυτό μας καθιστά αυτόματα στην κατηγορία των εμπλουτισμένων και αναβαθμισμένων προϊόντων ελαιολάδου», επεσήμαναν στην συνάντηση μας.

Η προσπάθεια τους είναι πολύ αξιόλογη και αποδεικνύει πως μέσα σε ένα τόσο αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα, ένας νέος επιχειρηματίας μπορεί να πετύχει πολλά.

Χρειάζεται ποιότητα στο προϊόν, καλή πρώτη ύλη που σου προσφέρει η ελληνική φύση και μια δημιουργική εξωστρέφεια.

Οι εξαγωγές άλλωστε ξεπερνούν τα συνηθισμένα και βασίζονται τόσο σε προσωπικές σχέσεις άρα και σε πολλά ταξίδια, όσο και στην καλή γνώση και εντιμότητα μιας και επικρατεί –κατά κάποιον τρόπο- δυσπιστία ως προς τις ειλικρινείς προθέσεις των Ελλήνων.


«Σήμερα, η ολοκληρωμένη σειρά της Εν… Λάδι περιλαμβάνει πάνω από 30 φυτικά προϊόντα, που καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα όπως: την περιποίηση προσώπου, σώματος και μαλλιών μέχρι προϊόντα χειροποίητα από βότανα της ελληνικής γης. Συνεχώς εμπλουτίζουμε την συλλογή μας σύμφωνα με τα «θέλω» των πελατών μας ενώ πολύ σύντομα θα βρισκόμαστε και στις αγορές του εξωτερικού. Στόχος μας η ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων στο ευρύ κοινό» επεσήμαναν οι Πατρινοί επιχειρηματίες.

Παρά τα μεγάλα κύματα μετανάστευσης των Ελλήνων νεαρών επιστημόνων υπάρχει και μια «άλλη» Ελλάδα με ανθρώπους που λατρεύουν τον τόπο τους και που ξέρουν πώς να μετατρέψουν μια καλή ιδέα σε σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα.