Πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο πληρώνει ο Δήμος Πατρέων στην ΔΕΗ!

Το… αστρονομικό αυτό νούμερο είναι χαρακτηριστικό των χρημάτων που είναι αναγκασμένος ο Δήμος να πληρώνει σε διάφορους δημόσιους οργανισμούς ή ακόμα και σε επιχειρήσεις δημόσιου δικαίου, όπως είναι η ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ, με βάση τα χρήματα που εισπράττει από τον Δήμο, δίνοντας φως σε κοινόχρηστους χώρους, σε πλατείες και σε δρόμους, αλλά και στα ακίνητα που ανήκουν στην δημοτική περιουσία, του αλλάζει τα… φώτα.

Αυτό όμως που έχει κάνει εντύπωση σε πολλούς και δεν γνωρίζει αρκετός κόσμος, είναι ότι την ευθύνη για την χρήση και την διαχείριση των φώτων, σε κολώνες, σε πλατείες και γενικότερα σε κοινόχρηστους χώρους, δεν την έχει ο Δήμος αλλά η ΔΕΗ.

Την ευθύνη, δηλαδή, για τις λάμπες που αρκετές φορές έχει παρατηρηθεί ότι μένουν ανοικτές από το βράδυ έως το μεσημέρι της άλλης μέρας την έχει η ΔΕΗ. Ο Δήμος, όμως είναι αυτός που πληρώνει ή με λίγα λόγια ο Πατραϊκός λαός.

Το όλο θέμα έχει απασχολήσει τα στελέχη της δημοτικής αρχής αρκετές φορές, αφού τους έχουν γίνει δεκάδες καταγγελίες από πολίτες για παρόμοια περιστατικά. Τις προάλλες για παράδειγμα, σύμφωνα με τα όσα τους είπαν, στη Τριών Ναυάρχων, τα φώτα έκαιγαν κατά μήκος του πεζόδρομου για αρκετές ώρες από το πρωί έως το μεσημέρι!

Τα μέλη της δημοτικής αρχής έχουν ενοχλήσει αρκετές φορές τα στελέχη της ΔΕΗ με επιστολές τους για το ζήτημα, τονίζοντας τους να μην… ξεχνούν τα φώτα ανοικτά, όμως για την ώρα η αμέλεια αυτή εξακολουθεί να γίνεται κατά καιρούς.

Όχι μόνο στην Πάτρα αλλά και σε άλλους Δήμους. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει και σχετική σελίδα στο facebook με δεκάδες μέλη για μην ξεχνούν τα φώτα στην ΔΕΗ.