Η οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (TAK), η οποία πρόσκειται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη.

Με ανακοίνωση στον ιστότοπό της η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που έγινε στις 7 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η TAK διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας και προειδοποιεί ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον ασφαλής για τους ξένους τουρίστες.

«Στις 7 Ιουνίου το πρωί, πραγματοποιήσαμε μια επίθεση κατά της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραχών (...) για να εκδικηθούμε για τον βρώμικο πόλεμο που διεξάγεται στο Κουρδιστάν από τις τουρκικές δυνάμεις», διευκρινίζει η οργάνωση αυτή στην ανακοίνωση που ανάρτησε στον ιστότοπό της, στην οποία προειδοποιεί επίσης τους ξένους τουρίστες.

Η επίθεση αυτή με ένα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 11 ανθρώπων, έγινε εναντίον οχήματος της αστυνομίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης κατά τις ώρες αιχμής του πρωινού της περασμένης Τρίτης κοντά σε μια τουριστική περιοχή της πόλης, ένα πανεπιστήμιο και το γραφείο του δημάρχου.