Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε άμεσα να προχωρήσει η προκήρυξη για προτάσεις χρηματοδοτικής ενίσχυσης των σχεδίων έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας στους τομείς προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS-3) «Μικροηλεκτρονική και Προηγμένα Υλικά», στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε την σχετική εισήγηση προς τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση προκειμένου να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για την πρόσκληση υποβολής προτάσεων, με τον προϋπολογισμό της δαπάνης για τη Δράση να ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 2.000.000 ευρώ.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. είναι ο πρώτος φορέας πανελλαδικά που προχωρά τόσο σύντομα τις διαδικασίες για την προκήρυξη δράσης ερευνητικού έργου και πλέον αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου Υπουργού.

«Για τη διαμόρφωση της RIS3 έχουν γίνει ήδη εκτενείς και ανοικτές διαδικασίες διαβούλευσης μέσω της λεγόμενης «Επιχειρηματικής Ανακάλυψης», διαδικασίες που συνεχίζονται για όλους τους τομείς της RIS3» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας αναφερόμενος δηλαδή στην «Αγροδιατροφή», στον «Τουρισμό-Πολιτισμό», στη «Μικροηλεκτρονική και Προηγμένα Υλικά», στις «Ενεργειακές Εφαρμογές» και στις «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών».

Και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να διεκδικεί, να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις και έργα και να προσελκύει τις κατάλληλες χρηματοδοτήσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την στήριξη της έρευνας και της τεχνολογίας».

Να σημειωθεί πως η RIS 3 έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και από τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.