Η… μισή Πάτρα και ένα σημαντικό μέρος της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Πατρέων, βγαίνει στο «σφυρί», σύμφωνα με τις επιταγές του νεοσύστατου υπερ-ταμείου του δημοσίου (απόγονου του ΤΑΙΠΕΔ) και των εταίρων – δανειστών που το ορίζουν.

Ο Κώστας Πελετίδης το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr, κόντεψε να ανέβει στα «κεραμίδια» όταν διάβασε την λίστα, που του παρέδωσαν οι συνεργάτες του, με τα ακίνητα που εντάσσονται προς πιθανή αξιοποίηση από το υπερ- ταμείο.

Χαρακτηριστικό της λίστας αυτής είναι ότι μεταξύ των δεκάδων ακινήτων του Δήμου που βγαίνουν στο «σφυρί» είναι και το Α’ Δημοτικό Νεκροταφείο της Πάτρας το οποίο ξεπουλιέται μαζί με τους τάφους των νεκρών που έχουν βρει ανάπαυση σε αυτό.

Οι εταίροι όμως προκειμένου να βρουν χρήματα ώστε να μπορέσουν να πάρουν από το ελληνικό κράτος τα οφειλόμενα, φαίνεται ότι δεν διστάζουν πουθενά και είναι ικανοί να… αναστήσουν ακόμα και νεκρούς για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Πέρα από το Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο που εντάσσεται στα ακίνητα που είναι πιθανόν να βγουν στο «σφυρί», η λίστα που υπάρχει στο site του υπουργείου Οικονομικών και ειδικότερα από τις υπηρεσίες πληροφόρησης, συμπεριλαμβάνει δεκάδες ακόμα ακίνητα που ανήκουν είτε στον Δήμο, είτε σε κρατικούς μηχανισμούς.

Το ερώτημα βέβαια προκύπτει αυτόματα: Οι βουλευτές της Αχαΐας (του ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα) που ψήφισαν «ναι» στο 3ο μνημόνιο, το διάβασαν καθόλου ή το πέρασαν στο «ντούκου»;

Στην Μαιζώνος, πάντως, ήδη ετοιμάζονται να αντιδράσουν και αυτό που τονίζουν είναι ότι δεν θα αφήσουν να ξεπουληθεί η περιουσία της Πάτρας, η περιουσία, δηλαδή, του Πατραϊκού λαού!

Δείτε εδώ αναλυτικά την λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τα ακίνητα προς πώληση.