Ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας (πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης) Άγγελος Τσιγκρής, την Τρίτη 14 Ιουνίου και ώρα 11 πμ, θα μιλήσει σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της Ναυπάκτου, με θέμα: "Σχολική βία και εκφοβισμός: Διαστάσεις, αντιμετώπιση και ο ρόλος των νέων τεχνολογιών". 

Η ομιλία του Αχαιού ειδικού επιστήμονα θα πραγματοποιηθεί στην Παπαχαραλάμπιο αίθουσα εκδηλώσεων της Ναυπάκτου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπακτίας. 

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι κάτι που μας αφορά όλους. Έχει επιπτώσεις σε διαφορετικά επίπεδα και χρειάζεται συνεργασία και επικοινωνία από όλες τις πλευρές ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειες αντιμετώπισής του. 

Πρόκειται για ένα σοβαρό και διογκούμενο πρόβλημα που απορυθμίζει τη λειτουργία του σημερινού σχολείου, προκαλώντας τριβές και εντάσεις είναι η Σχολική Βία. 

Οι μορφές της σχολικής βίας διαρκώς διευρύνονται και μέσα από αυτή διοχετεύονται κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό είναι αντιμετωπίσιμα, με την ενεργοποίηση όμως όλων των εμπλεκομένων. 

Η γνώση, η κατανόηση και η αναγνώριση είναι τα βασικά εφόδια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα που τείνει να γίνει βρόχος στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου, αλλά παράλληλα απειλεί την ηρεμία της οικογένειας.