Η Πολιτιστική Εβδομάδα του ΝΕΑΡ 2016 είναι και πάλι γεγονός για την Νέα Μανωλάδα.

Μιλάμε για μία πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Μανωλάδας, με τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους να προβάλλουν διάφορες πολιτιστικές δράσεις. Σε σχετικό δελτίο Τύπου τονίζονται τα εξής: "Το τέλος της σχολικής χρονιάς έφτασε.

Και φέτος το σχολείο μας ετοίμασε μια ολόκληρη εβδομάδα δράσεων και εκδηλώσεων από 8-14 Ιουνίου 2016 (πλήν Σαββατοκύριακου), που την ονομάσαμε «Νέαρ», μια σύνθεση απο τις λέξεις «Νέα Μανωλάδα» και «Έαρ»=Άνοιξη, και θα μπορούσε να σημαίνει:

«Η άνοιξη στη Νέα Μανωλάδα», ή κάτι παρόμοιο, διότι φιλοδοξούμε και ελπίζουμε να φέρουμε την άνοιξη στα σχολικά δεδομένα και να γίνει το σχολείο μας αληθινό πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες μας στην τοπική κοινωνία και δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές μας να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν και άλλες πλευρές της προσωπικότητας και των χαρισμάτων τους μέσα από τις τέχνες, τον αθλητισμό, το παιχνίδι, την αναζήτηση, την περιπέτεια, την αγάπη για το περιβάλλον.

Είπαμε, και φέτος λοιπόν, να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τη δημιουργία του σχολείου της χαράς και της δημιουργίας ακόμα πιο τολμηρά.  Με εφόδια το μεράκι, την έμπνευση, τη δουλειά και τη χαρά μας για πέντε μερές, μέσα από μουσικές, ζωγραφιές, θέατρα, κατασκευές, εργαστηρια, προβολές, παιχνίδια, εξορμήσεις στη φύση, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκήνωση, κ.α., θα δράσουμε, θα δημιουργήσουμε, θα παίξουμε, θα μάθουμε.

Καλωσορίζουμε και υποδεχόμαστε τα σχολεία της περιοχής μας  που έρχονται να γιορτάσουν μαζί μας συμμετέχοντας στις δράσεις μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν, και είναι πολλοί, πάρα πολλοί, που με τόση ζεστασιά,  τόση προθυμία, τόσο ζήλο αγκάλιασαν την προσπάθειά μας, στήριξαν και στηρίζουν το τόλμημά μας, έγιναν αρωγοί και συνοδοιπόροι μας και μας έδωσαν τη δύναμη να προχωρήσουμε με σιγουριά στην υλοποιήση του ΝΕΑΡ 2016".


Η πρόσκληση

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας προσκαλούμε στην εβδομάδα «ΝΕΑΡ 2016», την καλοκαιρινή μας γιορτή, από Τετάρτη 8 έως Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 (πλην Σαββατοκύριακου) για πέντε ολόκληρα 24ωρα στο προαύλιο του σχολείου μας, σύμφωνα με το συνοδευτικό μας πρόγραμμα.

 


Δείτε Αναλυτικά το πρόγραμμα

Θα αποχαιρετίσουμε τη σχολική χρονιά και θα καλωσορίσουμε το καλοκαίρι... με χρώματα και μουσικές, με ζωγραφιές και τραγούδια, με κατασκευές και εργαστήρια με ταχυδακτυλουργικά και παιχνίδια, με κινηματογράφο και θέατρο,  με συναυλίες και χορό, με παιχνίδια και εξορμήσεις, με κατασκήνωση στο σχολείο μας, κι άλλα, κι άλλα...".