Όταν ήταν μόλις 13 ετών, η Rose Geil από το Όρεγκον ανακάλυψε μερικές τρίχες στο πηγούνι, στο άνω χείλος και στα μάγουλά της. Έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει το ξύρισμα αμέσως μόλις το εντόπισε.

Αλλά από τη στιγμή που προσπάθησε να δαμάσει τα γένια της, συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να τα ξυρίζει κάθε μέρα για να μην ξεχωρίζει όπως λέει από τα υπόλοιπα κορίτσια. Ωστόσο μετά από χρόνια ξυρίσματος, αποτρίχωσης, ακόμη και λέιζερ για να απαλλαγεί οριστικά η 39χρονη πλέον Rose αποδέχθηκε τα γένια της και λέει ότι δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένη. «Το να μεγαλώνω τη γενειάδα μου με κάνει πιο σίγουρη. Νιώθω πολύ καλά με τα γένια μου και δεν έχω νιώσει ποτέ πιο ωραία. Νιώθω καταπληκτικά» λέει η ίδια. Ωστόσο δεν ένιωθε πάντα τόση αυτοπεποίθηση και τα γένια της τής κατέστρεφαν όπως λέει την αυτοεκτίμηση δημιουργώντας προβλήματα στην κοινωνική της ζωή. Της είχε γίνει άγχος ότι θα ξυπνήσει με μικρές τρίχες κάθε πρωί και ξυριζόταν καθημερινά.

«Ήμουν λίγο διαφορετική στο σχολείο. Δεν ταίριαζα με τα άλλα κορίτσια. Δεν φορούσα τα κατάλληλα ρούχα και δεν βαφόμουν γι’ αυτό το λόγο. Οι φίλοι μου δεν το ήξεραν, το έκρυβα πολύ καλά. Δεν είχα συνειδητοποιήσει το συναισθηματικό αντίκτυπο μέχρι που μεγάλωσα. Απλά σκέφτηκα ότι ήταν το εφηβικό άγχος επειδή ήμουν νέα» λέει η ίδια και παραδέχεται ότι δεν μπορούσε να κρύψει αυτή την κατάσταση για πάντα.

Η μαμά της ανακάλυψε τι συμβαίνει ένα πρωί που δεν είχε ξυριστεί. Η 39χρονη αποκαλύπτει ότι οι γονείς της δεν ήξεραν πώς να την στηρίξουν σε αυτή την κατάσταση που περνούσε και μόνο η μαμά της έκανε κάποιες προσπάθειες πηγαίνοντας την σε κάποιους γιατρούς. Ήταν τότε που αποφάσισε να συμβιβαστεί με αυτό το χαρακτηριστικό της και άφησε τα γένια της να μεγαλώνουν χωρίς να αγχώνεται για το πώς θα την κοιτάξουν και αν θα την σχολιάσουν.

Πλέον νιώθει πιο ευτυχισμένη και σέξι από ποτέ όπως λέει και συμβιβασμένη με τον εαυτό της.