Η Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Ρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), καλεί τους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, μέλη και φίλους του Συλλόγου μας με τα παιδιά και τα εγγόνια τους στις παρακάτω εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε.

Α. Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στις 7μ.μ. στον αύλειο χώρο του Σπιτιού του Περιβάλλοντος (γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Γεωργίου 35), καλούμε  τους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, μέλη και φίλους του Συλλόγου μας με τα παιδιά και τα εγγόνια τους σε εορταστική εκδήλωση στην οποία γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο μας, να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι γονείς για το περιβάλλον στο οποίο ζούν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, για τη βελτίωση και αναβάθμιση της περιοχής μας και κυρίως να αποτελέσουν το καλύτερο παράδειγμα οικολογικής συνείδησης για τα παιδιά τους.

Παράλληλα οι μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά «μάθημα» οικιακής κομποστοποίησης, μια απλή διαδικασία ανακύκλωσης, πώς δηλαδή,  φύλλα, κλαδιά κ.α. άχρηστα οργανικά υλικά μπορούν να μετατραπούν σε πλούσιο λίπασμα για τα φυτά. Τα παιδιά το διάστημα αυτό θα απασχοληθούν από ειδικούς με ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες.

Η εκδήλωση θα κλείσει με προσφορά αναψυκτικών και γλυκών στα παιδιά και μεζέδων, κρασιού ή τσίπουρου στους μεγάλους, οπότε θα έχουμε την ευχέρεια να ανταλλάξουμε απόψεις-προτάσεις  για  τα προβλήματα  που απασχολούν την περιοχή μας.

Β. Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 στις 9:00 το πρωί θα συγκεντρωθούμε στη Δυτική πλευρά του κάστρου του Ρίου και θα προβούμε σε καθαρισμό της ακτής πίσω από το Κάστρο του Ρίου, μια από τις όμορφες παραλίες της περιοχής μας.