Μια μαγική βραδιά χάρισαν στην Πάτρα - στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ - ο Omar Faruk Tekbilek, η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Φώτης Θεοδωρίδης, συνοδευόμενοι από τους ξεχωριστούς μουσικούς , Bahadir Sener (κανονάκι), Γιάννη Παπαϊωάννου (ούτι, μπουζούκι), Βαγγέλη Καρήπη (κρουστά), Κώστα Μερετάκη (κρουστά), Γιάννη Δημητριάδη (πιάνο, keyboards) και τους εκατοντάδες φίλους της μουσικής που γέμισαν τις κερκίδες του Αρχαίου Ωδείου.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης (χθες), με αφετηρία την άνω πόλη, καταδείχθηκε γιατί η μουσική είναι παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας. Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην εξαιρετική παρουσία – ερμηνεία του Omar Faruk Tekbilek και των φίλων του, ενός από τους πιο αγαπημένους μουσικούς στην Ελλάδα και τους σπουδαιότερους πρεσβευτές της ανατολίτικης μουσικής.


Το νέι, ο μπαγλαμάς, το ούτι, τα κρουστά, έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο, για ν’ ακουστούν μουσικές οι οποίες πλημμύρισαν το Αρχαίο Ωδείο της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Μουσικές, που έχουν ρίζες στην παράδοση και έχουν δεχθεί σημαντικές επιρροές, από σύγχρονα μουσικά ιδιώματα.

«Μυστικισμός», παράδοση, ρομαντισμός και φαντασία, συνέθεσαν επίσης το πάζλ από το οποίο η Πάτρα και μέσα από την μουσική και το τραγούδι, έγινε σταυροδρόμι ανατολής και δύσης.

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στο κοινό της Πάτρας, που έδωσε μαζικά το παρόν στο Αρχαίο Ωδείο και είχε την τύχη να απολαύσει μια από τις καλύτερες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού.