Παρουσιάστηκε, με μεγάλη επιτυχία, στον κατάμεστο χώρο εκδηλώσεων του Πατραϊκού Ωδείου το Σάββατο 4 Ιουνίου, ο δίσκος του πατρινού συνθέτη Γιώργου Δίπλα με μελοποιημένα ποιήματα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.

Πολύς κόσμος, φίλοι του Γιώργου Δίπλα και της Δώρας Πετρίδη, πλημμύρισε τους χώρους του ωδείου, με αποτέλεσμα αρκετοί να παρακολουθήσουν την εκδήλωση όρθιοι.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στο ακροατήριο ήταν πολλοί νέοι άνθρωποι, που αγαπούν την μουσική και την ποίηση.

Ο Γιάννης Η. Παππάς, φιλόλογος-ποιητής και μεταφραστής, αναφέρθηκε στην σχέση του Λαπαθιώτη με την μουσική και στην μουσικότητα του στίχου του. Επίσης τόνισε ότι ο Λαπαθιώτης είχε την τύχη να μελοποιηθεί από πολλούς Έλληνες συνθέτες, κάτι το οποίο φανερώνει την δυναμική των ποιημάτων  του.

Η Ευγενία Βικάτου, καθηγήτρια μουσικής στο πανεπιστήμιο Πατρών, αναφέρθηκε στη μουσική του Γιώργου Δίπλα και στην ιδιαίτερη δομή των τραγουδιών που περιλαμβάνονται στον δίσκο.  

Ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας, σκηνοθέτης και συγγραφέας, αναφέρθηκε στη σχέση του με την μουσική του Γιώργου Δίπλα, και προανήγγειλε ότι για το φθινόπωρο σχεδιάζεται παράσταση με τα τραγούδια του δίσκου στο θέατρο act.

Στη συνέχεια, ακολούθησε το μουσικό μέρος της εκδήλωσης.

Ο Γιώργος Δίπλας στο πιάνο μάς ταξίδεψε μουσικά, στον μελαγχολικό, πικρό αλλά και ευαίσθητο κόσμο του Λαπαθιώτη. Απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι η μουσική και η ποίηση, προσφέρουν λύτρωση και χαρά σε μια εποχή που μας λείπουν και τα δύο.

Η Δώρα Πετρίδη μάγεψε το κοινό με την εκφραστική και αισθαντική της φωνή.

Ήταν μια αξέχαστη βραδιά και ήταν τυχεροί όσοι βρέθηκαν εκεί.

Το βιβλίο-cd κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διαπολιτισμός και διατίθεται στα κεντρικά βιβλιοπωλεία της Πάτρας και της Αθήνας.

Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη των φροντιστηρίων Όραμα.